Gyönyörű ásványok, amik pozitív jelentéssel bírnak

Serestyén Sára
Írta: ,

Már az ősi civilizációkban is ismerték és használták a különféle ásványok gyógyító erejét. Ezek a kövek nem csak szépek, de olyan pozitív rezgéseket bocsájtanak ki, amelyek oldják a fizikai és pszichikai gátakat. Bár a gyógyító hatásuk egyelőre tudományosan nem igazolt, azért egy-egy látványos féldrágakő ékszer vagy egy kis kövecske a pénztárcában lélekben erőt adhat tulajdonosának. Az alábbiakban hat különleges ásvány pozitív hatásait ismerheted meg.

A stresszoldó ametiszt Kép forrása: indulgy.com

Az ametiszt a lila szín legkülönfélébb árnyalataiban – az ibolyától egészen a sötétebb kékes árnyalatokig – fellelhető ásvány. Ez az egyik legkedveltebb kvarcféle, amelyet már az ókorban is előszeretettel hordtak amulettként.

Az ametiszt természetes stresszoldó, csillapítja a belső feszültséget és enyhíti az érzelmi kimerültséget is. Viselője magabiztos és sikeresebb lehet az üzleti életben. Megvéd a szenvedélybetegségek kialakulásától, és csillapítja a már meglévő rossz szokásainkat is. Az egyik legerősebb ásvány, amely akár a lakásban kihelyezve is képes megteremteni az otthon békéjét.

A nők védelmezője: a holdkő Kép forrása: moonstones.com

A holdkő – ahogy a neve is mutatja – erősen kötődik a holdhoz, és előhozza a nőkben rejlő isteni erőt. Növeli a termékenységet, kiegyensúlyozza a hormontermelést, és segíti az anyagcsere megfelelő működését is.

Terhesség idején megvédi viselőjét és a magzatot a különféle betegségek és komplikációk kialakulásától – és állítólag még a szülést is megkönnyíti.

Emellett álmatlanság ellen is érdemes bevetni, mivel segít felismerni a rossz álmokban rejlő tudatalatti érzéseket. Lehetővé teszi, hogy a mélyen rejlő érzések felszabaduljanak és a felszínre kerülhessenek.