Gyönyörű ásványok, amik pozitív jelentéssel bírnak

Írta: ,

Már az ősi civilizációkban is ismerték és használták a különféle ásványok gyógyító erejét. Ezek a kövek nem csak szépek, de olyan pozitív rezgéseket bocsájtanak ki, amelyek oldják a fizikai és pszichikai gátakat. Bár a gyógyító hatásuk egyelőre tudományosan nem igazolt, azért egy-egy látványos féldrágakő ékszer vagy egy kis kövecske a pénztárcában lélekben erőt adhat tulajdonosának. Az alábbiakban hat különleges ásvány pozitív hatásait ismerheted meg.

A stresszoldó ametiszt Kép forrása: indulgy.com

1/6 A stresszoldó ametiszt

Az ametiszt a lila szín legkülönfélébb árnyalataiban – az ibolyától egészen a sötétebb kékes árnyalatokig – fellelhető ásvány. Ez az egyik legkedveltebb kvarcféle, amelyet már az ókorban is előszeretettel hordtak amulettként.

Az ametiszt természetes stresszoldó, csillapítja a belső feszültséget és enyhíti az érzelmi kimerültséget is. Viselője magabiztos és sikeresebb lehet az üzleti életben. Megvéd a szenvedélybetegségek kialakulásától, és csillapítja a már meglévő rossz szokásainkat is. Az egyik legerősebb ásvány, amely akár a lakásban kihelyezve is képes megteremteni az otthon békéjét.

A nők védelmezője: a holdkő Kép forrása: moonstones.com

2/6 A nők védelmezője: a holdkő

A holdkő – ahogy a neve is mutatja – erősen kötődik a holdhoz, és előhozza a nőkben rejlő isteni erőt. Növeli a termékenységet, kiegyensúlyozza a hormontermelést, és segíti az anyagcsere megfelelő működését is.

Terhesség idején megvédi viselőjét és a magzatot a különféle betegségek és komplikációk kialakulásától – és állítólag még a szülést is megkönnyíti.

Emellett álmatlanság ellen is érdemes bevetni, mivel segít felismerni a rossz álmokban rejlő tudatalatti érzéseket. Lehetővé teszi, hogy a mélyen rejlő érzések felszabaduljanak és a felszínre kerülhessenek.

Szerelmet hozó rózsakvarc Kép forrása: playbuzz.com

3/6 Szerelmet hozó rózsakvarc

A rózsakvarc a kvarc ásvány egyik színes változata, amely a rózsaszín számos árnyalatában előfordulhat. Erejében már az ókori kultúrákban is hittek; úgy tartották, hogy a rózsakvarcot a szerelem istenei, Ámor és Eros küldték a földre.

A rózsakvarc az egyetemes szeretet szimbóluma – de nem csak a szerelmet képes elhozni, hanem megteremti a belső lelki békét és a harmóniát, valamint képessé tesz a megbocsájtásra és az elengedésre is. A rózsakvarc nyugtató energiája viselőjét empatikusabbá teszi, mivel enyhíti a haragot és a féltékenységet mások iránt.

Gyógyító türkiz Kép forrása: australianmuseum.net.au

4/6 Gyógyító türkiz

A türkiz a víztartalmú foszfátok ásványcsoportjába tartozik. Színe a türkiz kék és zöld, de felszínét gyakran apró barnás repedések tarkítják.


Az indiánok gyógyító köve – a türkiz 5 csodálatos hatása


A türkizt sokan a „gyógyítás mesterköveként” ismerik. A régi indián kultúrában hitték, hogy a türkiz segít kapcsolatot teremteni a fizikai és a spirituális világ között. Megerősíti a jellemet és oldja a gátlásokat, viselőjének magabiztosságot kölcsönöz így segítve őt az érvelésben és a véleménynyilvánításban egyaránt. Erősíti az immunrendszert, méregtelenítő és gyulladáscsökkentő hatásáról is ismert.

A függetlenné tévő ónix Kép forrása: marinmineral.com

5/6 A függetlenné tévő ónix

A kalcedon ásvány egyik szín változata, de külön ásványként tartják számon. A függetlenség köveként emlegetik, mivel viselőjét olyan erővel ruházza fel, ami képessé teszi rá, hogy búcsút mondjon a feleslegessé vált, negatív kapcsolatainak, valamint megszilárdítja a jellemet és elűzi a negatív gondolatokat és a félelmeket is.

Nemcsak a lelki, de a fizikai mérgektől is képes megszabadítani, jó hatással van az anyagcserére, valamint tisztítja a májat és az epét is.

A szülésznők köve: a malachit Kép forrása: thephotoargus.com

6/6 A szülésznők köve: a malachit

Réz tartalmú karbonátásvány, amely hazánkban is fellelhető. Színe a smaragdhoz hasonló zöldes árnyalatú.

A szülésznők köveként ismert, mivel állítólag enyhíti a görcsöket és megkönnyíti a szülést is. Erős védelmező kő, amely elnyeli a negatív energiákat, ezért nem csak ékszerként viselhető, de otthon is érdemes egy-két darabot kihelyezni belőle, akár az ablakpárkányra.

Az ókori egyiptomiak révén a barátság köveként is szokták említeni, mivel úgy tartották, hogy viselőjének harmonikus és szerencsés emberi kapcsolatokat teremt.