Gyógyítsd meg a csakráidat – A saját fejlődésed érdekében

Kerekes Vivien
Írta: ,
Gyógyítsd meg a csakráidat – A saját fejlődésed érdekében

A testedben hét fő csakra helyezkedik el – ezeket sokan afféle "tölcsérként" írják körül, amelyeken keresztül átáramlik rajtad az energia, a felesleget pedig továbbadják a környezetnek. A segítségükkel képes vagy gyógyítani önmagadon; a csakrák ugyanis többek között a szerveket, végtagokat töltik meg energiával, de a lelki eredetű problémákra is pozitívan hatnak. Megmutatjuk, melyek a fő csakrák, és hogyan tudod fejleszteni őket legkönnyebben!

Korona-csakra Kép forrása: rebelbam.deviantart.com

A hetedik csakrát általában a fej tetején, vagy afelett "lebegve" szokták ábrázolni. Színe az ibolyakék, szimbóluma pedig az ezerszirmú lótuszvirág. Úgy vélik, ez jelképezi az összes csakra energiájának kiindulópontját, így nagyon fontos szerepet tölt be a testünkben.

A tobozmirigyet rendelik hozzá, melyről úgy tartják, az egész szervezetre hatással van. A többitől eltérően ez a csakra nem teljesen nyitott; ha a fejlődés időszakaiban nem nyílunk meg a spiritualizmus előtt, több bizonytalansággal és félelemmel találjuk majd szembe magunkat életünk során.

A legjobban meditációval tudod fejleszteni az itt lévő energiaáramlást, valamint azzal, ha a szívedből énekelsz – így kerülsz kapcsolatba saját magaddal, és leszel képes öntudatosabb személyiséggé válni.

Harmadik szem-csakra Kép forrása: rebelbam.deviantart.com

Ez a csakra a szemeid között található meg, színének pedig az indigókéket tartják. Az itt beáramló energia megérzésekké alakul, valamint segítségükkel leszel képes egy elképzelést, egy vágyat valóra váltani.

Minél nyitottabb ez a csakra, annál tisztábban látunk spirituálisan is: amiről korábban csak sejtésed volt, abban ezek után biztos leszel.

Ha mégsem működik harmonikusan ez az energiapont a testedben, jellemző lehet rád, hogy mindig csak az eszeddel gondolkodsz, és nem látod át a kozmikus összefüggéseket. Leginkább azzal tudod fejleszteni, ha hagysz időt magadnak a pihenésre is: sétálj gyakrabban, kezdj bele egy kreatív hobbiba, és válaszd el egymástól a munkát és a magánéletedet.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!