Gyógyítsd meg a csakráidat – A fejlődésed érdekében

Kerekes Vivien
Írta: ,
Gyógyítsd meg a csakráidat – A fejlődésed érdekében

A testedben hét fő csakra helyezkedik el – ezeket sokan afféle "tölcsérként" írják körül, amelyeken keresztül átáramlik rajtad az energia, a felesleget pedig továbbadják a környezetnek. A segítségükkel képes vagy gyógyítani önmagadon; a csakrák ugyanis többek között a szerveket, végtagokat töltik meg energiával, de a lelki eredetű problémákra is pozitívan hatnak. Megmutatjuk, melyek a fő csakrák, és hogyan tudod fejleszteni őket legkönnyebben!

Harmadik szem-csakra Kép forrása: rebelbam.deviantart.com

Ez a csakra a szemeid között található meg, színének pedig az indigókéket tartják. Az itt beáramló energia megérzésekké alakul, valamint segítségükkel leszel képes egy elképzelést, egy vágyat valóra váltani.

Minél nyitottabb ez a csakra, annál tisztábban látunk spirituálisan is: amiről korábban csak sejtésed volt, abban ezek után biztos leszel.

Ha mégsem működik harmonikusan ez az energiapont a testedben, jellemző lehet rád, hogy mindig csak az eszeddel gondolkodsz, és nem látod át a kozmikus összefüggéseket. Leginkább azzal tudod fejleszteni, ha hagysz időt magadnak a pihenésre is: sétálj gyakrabban, kezdj bele egy kreatív hobbiba, és válaszd el egymástól a munkát és a magánéletedet.

Torok-csakra Kép forrása: rebelbam.deviantart.com

Már a nevéből is sejtheted: ez a csakra a torkodban helyezkedik el, és fontos szerepet tölt be a pajzsmirigyed egészségében. Úgy tartják, ez a kommunikáció, ön kifejezés, inspiráció forrása – ha teljesen nyitott, akkor félelmek nélkül mered elárulni érzéseidet, és maximális őszinteséggel viszonyulsz mások felé.

Ha viszont nincs meg a harmónia, épp az ellenkezőjét tapasztalhatod. Nem érted meg az érzéseidet, meggondolatlanul cselekedhetsz, és folyton erősnek akarsz tűnni mások előtt. Sokat fejleszthetsz a csakra nyitottságán azzal, ha belekezdesz egy naplóírásba, megpróbálsz minél több emberrel beszélgetni, vagy kifejezed a gondolataidat és érzéseidet a művészet segítségével.

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)

Egészség és életmód

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni