5 gyakori kifogás, ami visszahúz a mindennapokban - számolj le velük!

Kovács Andrea
Írta: ,

A mindennapokban sajnos hajlamosak vagyunk kifogások mögé takarózni, főleg olyan szituációkban, amikor valamihez nincs kedvünk, egy projektbe nem merünk belevágni vagy épp csak nem érezzük hozzá a késztetést. Nem könnyű ezeken a saját magunk által kreált akadályokon átlendülni, de ha sikerül, a mindennapok sokkal könnyebbek és gördülékenyebbek lesznek. Lássuk a leggyakoribb kifogásokat és a hatékony ellenszerüket!

“Nem vagyok elég jó” Kép forrása: extrapetite.com

Mindenki életében vannak hullámvölgyek, amikor nem úgy jön ki a lépés, amikor egy negatív spirálba kerül vagy amikor nem elégedett önmagával az ember.

Előfordul mindenkivel, ezért fontos, hogy ilyen helyzetekben tudatosítsd magadban, hogy nem vagy egyedül, ez csak egyátmeneti állapot, amin bizonyos időközönként mindenki átmegy.

Ha meghallod a belső hangot, ami visszatart, akkor próbálj meg másra figyelni, összpontosíts a pozitív tulajdonságaidra és meríts önbizalmat valami olyasmiből, amit szeretsz, hiszen nincsenek lehetetlenek!

“Persze neki könnyű, mert” Kép forrása: prettydesigns.com

Ha ismerős a mondatkezdés, akkor jó helyen jársz, hátha adunk egy kis lökést arra vonatkozóan, hogy változtatnod kell.

Ahhoz, hogy sikeresen átvészeld a mindennapokat vagy egy nagyobb célt elérj, fontos, hogy ne mindig mások céljait, mások eredményeit és a környezeted véleményét tartsd szem előtt, hanem saját magadat.

Az, hogy másnak miért sikerült, miért volt könnyebb vagy egyszerűbb az élete, a te céljaid elérésében nem segítenek, sőt, inkább gátolnak.

Tipp: Nem azt mondjuk, hogy csukott szemmel nyomulj előre és ne is nézz fel, de a folyamatos hasonlítgatás egy idő után belülről felőröl, ezt abba kell hagynod!

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv