Gondold magad boldogra! Így lehetsz a saját szerencséd kovácsa

Pölz Kitti
Írta: ,

Te is gyakran elgondolkozol azon, hogy néhány embernek vajon mégis mitől van akkora szerencséje? Valóban köztünk élnek ezek a meglehetősen jó tulajdonságokkal megáldott alkatok: nekik valahogy mindig összejön minden, állandóan megússzák a bajt, örömtelien mesélik az összejöveteleken, hogy megint jól alakultak a dolgok a karrierjükben, a kapcsolatukban vagy a legutóbbi futóversenyen – viszont mi, ha éppen nem a legjobb életszakaszunkat éljük, képesek vagyunk (persze csak irigységből) képzeletbeli bombákat dobni ezekre a túlontúl szerencsés típusokra...

Pedig tanulhatnánk tőlük! Lehet, hogy elsőre furcsán hangzik a kijelentés, miszerint a szerencsénket igenis tudjuk kontrollálni, mégis arra jutott a tudomány, hogy ez közelebb áll a valósághoz, mint hinnénk...

Gondolataink ereje Kép forrása: unsplash.com

Egy Richard Wiseman nevű pszichológus vezette kutatás elég nagy kapcsolatot vélt felfedezni az ember személyisége és a szerencséje mértéke között - kíváncsi vagy, mit csinálnak máshogy azok, akiknek mindig bejön az élet? Nos, kiderült, hogy ők:

- keresik a lehetőségeket, és ha nem találnak, kreálnak maguknak,

- pozitív jóslatokat fogalmaznak meg magukra vonatkozóan

- mindig próbálják a negatív történesekből is a lehető legjobb kiutat keresni.

Ráadásul azt is tényként állapították meg, hogy a gondolataink (a jövőnkről, az életünk alakulásáról, a hozzáállásunkról) 40 százaléka valósággá válik - ez azért elég nagy szám ahhoz, hogy elhidd, a szerencséd alakítható, ugye? Ez a 40 százalék nemcsak azt jelenti, hogy pozitív hozzáállással már egy csomót segítesz magadon, hanem azt is, hogy a szerencse igenis tanulható. Fogadd meg ezeket a tippeket és élvezd az életedben megjelenő jótékony hatásokat!

Vedd észre és maxold ki Kép forrása: unsplash.com

Sosem fogsz szuper élményeket megtapasztalni, ha a lehetőségét sem adod meg annak, hogy belekeveredj ezekbe a szitukba - légy mindig nyitott! Nem kell igenembert játszanod egész nap, de ha elhívnak valahová, menj el; ha van lehetőséged valaki mással együtt dolgozni, használd ki; ha kínálkozik egy teljesen idegen helyzet, ugorj bele – a lényeg, hogy megadd magadnak a szerencse lehetőségét!

Egy másik kutatásában Wiseman újságpapírokat adott a résztvevőknek és megkérte őket, hogy számolják meg a lapokon szereplő képeket. Míg a kevésbé szerencséseknek nagyjából két percükbe telt megszámolni az összes képet, a kifejezetten szerencsés alkatok alig pár másodperc alatt tették ezt meg. Hogy miért? Mert ők észrevették a második oldalon szereplő szöveget, amin ez állt: “hagyd abba a számolást, összesen 43 fotó van”. Érted már? Sose kergess annyira egy dolgot, hogy aztán észre se vedd a számtalan lehetőséget magad körül... Nyisd ki a szemed és élj velük!

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba