7 gondolatsor, ami segít pozitív irányba terelni a személyiségedet

Szabó Erzsébet
Írta: ,
7 gondolatsor, ami segít pozitív irányba terelni a személyiségedet

Ha elégedetlen vagy az életeddel, akkor abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy csak egy dolgon kell változtatnod: a gondolkodásodon. Bármennyire is abszurdnak tűnik ez az állítás, ha másként állsz a dolgokhoz, akkor az életed is más lesz.

„A karma létezik.” Kép forrása: beautifille.com

Könnyű hinni a karmában, ha éppen csak a jó dolgokat kapod az élettől, de nem ennyire egyszerű, ha aktuálisan mélyponton vagy.

Mindenesetre nem árt, ha megtanulod értelmezni és alkalmazni ezt a fontos állítást, mert megszépítheti az életedet.

De mi is pontosan a karma? A legfontosabb nézete tulajdonképpen az, hogy amit adsz, azt vissza is kapod.

Tehát, ha áskálódsz, mindenkiben a rosszat látod, bosszút állsz a sérelmeidért, egyszóval negatív gondolatokkal, tettekkel veszed körül magadat, akkor a te életed is elindul a lejtőn. Bevonzod a rossz dolgokat, és ezzel visszaigazolást is nyersz: a világ tényleg szörnyű.

Ezzel szemben, ha inkább megpróbálsz adni, békében és harmóniában élni, akkor a környezetedben is felfedezed majd a csodával felérő dolgokat, és a problémáid szépen lassan eltűnnek.

Mindenkit érnek sérelmek – a karma szerint ezek jogosak, de ha figyelsz rájuk, akkor tanulhatsz belőlük.

Amennyiben megpróbálsz kicsit mélyebbre ásni, talán rájössz, hogy te mikor bántottál meg valakit hasonló módon, esetleg kit kevertél bele egy pontosan olyan kényes helyzetbe, mint amivel éppen küzdesz.

Ha sikerül ezt letisztáznod magadban, akkor egy hatalmas lépést tettél a megbocsátás és a tanulság levonása felé, márpedig ezek létfontosságúak a fejlődés során. Fontos elfogadnod, hogy a megbocsátás egy embernek jó igazán: neked.

A mérgező, negatív gondolatok belülről emésztenek, és bár szenvedhet tőlük a környezeted is, a legjobban neked fájnak. Így ha hajlandó vagy továbblépni, sérelmeidet letenni, akkor azzal magadnak segítesz a legtöbbet.

Vagy dönthetsz úgyis, hogy évekig őrizgeted őket, mígnem akár fizikai problémákat, betegségeket is generálhatnak…

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!