7 gondolatsor, ami segít pozitív irányba terelni a személyiségedet – Próbáld ki még ma!

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Ha elégedetlen vagy az életeddel, akkor abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy csak egy dolgon kell változtatnod: a gondolkodásodon. Bármennyire is abszurdnak tűnik ez az állítás, ha másként állsz a dolgokhoz, akkor az életed is más lesz.

„Jobb megöregedni, mint fiatalon meghalni.” Kép forrása: flickr.com

Manapság az egyik legjobban jövedelmező iparág az öregedés legyőzésére és a fiatalság megőrzésére épül.

Emiatt aztán nem csoda, ha a felnőtt vagy az idősebb korosztály egyenesen úgy érzi, elértéktelenedett, hiszen képtelenség megfelelni a felállított, óriási elvárásoknak.

Sokan életük derekán nem tarják magukat sem sikeresnek, sem szépnek, hiába áll előttük még több évtized, úgy érzik, már nincs értelme valami újba belevágni.

Mekkora hiba! Amellett, hogy változtatni bármikor és bármin érdemes, nem árt elfogadni, hogy az öregedés egy természetes és – szerencsére – megállíthatatlan folyamat (legalábbis egyelőre).

És tényleg igaz, sokkal jobb, ha megélheted az éveket, az élményeket, mintha már fiatalon, adott esetben gyerekként, kamaszként búcsúznod kellene szeretteidtől.

„Van élet a halál után.” Kép forrása: Jeff Langevin, etsy.com

Kicsit elrugaszkodunk az evilági történésekről, ugyanis a legtöbb ember igazán mélyreható traumája valamelyik szeretett családtag elvesztése.

Nem csoda, ha másokhoz hasonlóan téged is szörnyen megvisel egy ilyen tragédia, főleg manapság, amikor minden korábbinál jobban eltávolodtunk a vallások nyújtotta megnyugvástól.

Nem akarunk mindenáron meggyőzni, hogy igenis létezik a szellemvilág, de ha nyitott vagy ezekre a dolgokra, akkor könnyebben átvészelheted a kritikus időszakokat.

Több oldalról megközelítheted a témát: olvashatsz a halálközeli élményekről, az újjáélesztett személyek beszámolóiról, vagy éppen az őrangyalokról. Már az is sokat segít a halálesetek feldolgozásában, ha nem utasítod el görcsösen a lehetőségét annak, hogy van élet a halál után.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?