A francia nők 5 önbizalom-erősítő szokása

Írta: ,

Szeretni és gyűlölni is lehet a franciákat, de annyi biztos: a helyi nők stílusa mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Egy francia nőnek valahogy esszenciája van, egy olyan aura lengi körül, amit sehol máshol a világban nem találunk meg. J. C. Callan A francia nők nem alszanak egyedül című könyvében betekintést enged a hölgyek önbizalmának titkaiba.

Van egy titkos kis kertjük Kép forrása: bloglovin.com

1/5 Van egy titkos kis kertjük

Persze nem feltétlenül szó szerint értve: a titkos kis kert lehet maga a szobád is, egy jó könyv, egy pihentető jógaóra vagy egy hosszú futás a természetben. A kis titkos kert lényege az, hogy legyen valahova bezárkóznod, ha úgy érzed, hogy minden összeesküdött ellened. Néha mindenkivel előfordul, hogy úgy érzi, összeesküdött ellene a világ. Ilyenkor a legjobb módszer az, ha bekuckózol önmagadba, és olyan dolgot csinálsz, amit igazán szeretsz – egyedül.

Ha ez éppen egy titkos kis kert, amit gondozgathatsz, akkor hajrá – ha egy jó könyv, amit el akarsz olvasni, ki se mozdulj órákon keresztül. Egy francia nő például vesz egy könyvet, amit nagyon szeret, vagy ami nagyon elgondolkodtatja, beül egy kávézóba, és csak olvas órákig. Aztán hazamegy a korábbi életéhez, a férjéhez, a gyerekeihez – ugyanúgy, mégis kicsit másképp, mert a könyv hatással volt rá, és kicsit más szemmel látja a világot. Megújul, pihen és feltöltődik egyszerre.

Használják a gyönyörű dolgokat Kép forrása: finchandfawn.com

2/5 Használják a gyönyörű dolgokat

Megvan az a szép fehérnemű, amit csak akkor veszel fel, ha a barátod is látja? Akkor most fogd magad, és húzd fel otthonra, csak magadnak, senki másnak!

A francia nők nem csak akkor veszik elő a minőségi, különleges dolgaikat, amikor valakinek meg akarják mutatni őket. Önmaguknak, a saját szórakoztatásukra is használják a szép étkészletet, a finomabb kávét, a szebb fehérneműt, nem várnak arra, hogy valaki másnak szóljon az egész.

Tedd te is ezt, és ne félj saját magadra „pazarolni” a jó dolgokat! Te vagy a legfontosabb személy a saját életedben, magad miatt érezd jól magad, ne másért.

Megmaradnak az egyéniségüknél Kép forrása: flickr.com

3/5 Megmaradnak az egyéniségüknél

Biztosan ismersz te is olyan lányt, aki ha barátja lesz, teljesen megváltozik és átveszi a fiú személyiségét, szokásait, sőt barátait is. Ez a viselkedés a francia nőktől olyan távol áll, amennyire csak lehet – hiszen csak akkor lehetnek igazán boldogok, ha a saját életüket élik, nem másét.

A francia nő szereti azt, aki, és nem is akarja másnak mutatni magát senki kedvéért. Gondolj arra, hogy ha valaki beléd szeret, azt a személyiségedért teszi, nem azért, hogy olyanná válj, amilyen ő maga. Ha úgy szeretnél élni, mint egy francia nő, mindig tartsd meg a saját hobbijaidat, maradj a saját ízlésednél, és maradj független a férjedtől, gyerekedtől, barátaidtól annyira, hogy ne válj pontosan olyanná, mint ők.

Mindent ésszel csinálnak Kép forrása: marry-xoxo.com

4/5 Mindent ésszel csinálnak

Sokan fekete-fehérként és igen-nemként fogjuk fel a világot: egyik pillanatban csokit falunk, aztán másnap elkezdjük a szigorú saláta-fogyókúrát. Hónapokig rá sem nézünk senkire, aztán az első jöttmenttel összeszűrjük a levet, aki nem is érdemes a figyelmünkre.

Órákig edzünk, aztán napokig a súlyzók felé sem nézünk. A francia nők ezzel szemben mindent ésszel csinálnak – tudják, hogy az egészséges étkezésbe belefér egy kis bűnözés, hogy nem kell túlhajtani magunkat az edzőteremben, hogy néha kell egy kis flört, de csak óvatosan, nehogy másnap mindent megbánva ébredjünk.

Egy francia nő tudja, hogy várnia kell arra, aki megérdemli, de nem gondolja, hogy közben ne érezhetné jól magát egy kicsit. Mindennek az egyensúly a titka, hiszen egyik oldalra sem érdemes kibillenni.

Inspirálnak másokat Kép forrása: jessicagordonryan.com

5/5 Inspirálnak másokat

Ritkán gondolunk erre, de a francia nők teljesen tisztában vannak azzal, hogy minden tettükkel inspirálnak másokat. Gondolj bele: hányszor nézel rá valakire, és jegyzed meg, hogy tetszik, ahogy öltözködik, vagy beszélsz valakivel, és érzed úgy, hogy ilyen közvetlen és jókedvű szeretnél lenni te is.

Ez fordítva is működik: hidd el, más is néz rád úgy, hogy inspirálod valamiben, így ha reggel elindítod a napodat, ez is legyen a fejedben. Ne félj beszélgetni, eszmét cserélni, új dolgokat kitalálni, hiszen nem tudod, ki az, aki rád néz, és azt mondja: ilyen szeretnék lenni. Ennél jobb önbizalom-erősítő érzés pedig nincs az egész világon.