A francia nők 5 önbizalom-erősítő szokása

Nagy Niki
Írta: ,
A francia nők 5 önbizalom-erősítő szokása

Szeretni és gyűlölni is lehet a franciákat, de annyi biztos: a helyi nők stílusa mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Egy francia nőnek valahogy esszenciája van, egy olyan aura lengi körül, amit sehol máshol a világban nem találunk meg. J. C. Callan A francia nők nem alszanak egyedül című könyvében betekintést enged a hölgyek önbizalmának titkaiba.

Van egy titkos kis kertjük Kép forrása: bloglovin.com

Persze nem feltétlenül szó szerint értve: a titkos kis kert lehet maga a szobád is, egy jó könyv, egy pihentető jógaóra vagy egy hosszú futás a természetben. A kis titkos kert lényege az, hogy legyen valahova bezárkóznod, ha úgy érzed, hogy minden összeesküdött ellened. Néha mindenkivel előfordul, hogy úgy érzi, összeesküdött ellene a világ. Ilyenkor a legjobb módszer az, ha bekuckózol önmagadba, és olyan dolgot csinálsz, amit igazán szeretsz – egyedül.

Ha ez éppen egy titkos kis kert, amit gondozgathatsz, akkor hajrá – ha egy jó könyv, amit el akarsz olvasni, ki se mozdulj órákon keresztül. Egy francia nő például vesz egy könyvet, amit nagyon szeret, vagy ami nagyon elgondolkodtatja, beül egy kávézóba, és csak olvas órákig. Aztán hazamegy a korábbi életéhez, a férjéhez, a gyerekeihez – ugyanúgy, mégis kicsit másképp, mert a könyv hatással volt rá, és kicsit más szemmel látja a világot. Megújul, pihen és feltöltődik egyszerre.

Használják a gyönyörű dolgokat Kép forrása: finchandfawn.com

Megvan az a szép fehérnemű, amit csak akkor veszel fel, ha a barátod is látja? Akkor most fogd magad, és húzd fel otthonra, csak magadnak, senki másnak!

A francia nők nem csak akkor veszik elő a minőségi, különleges dolgaikat, amikor valakinek meg akarják mutatni őket. Önmaguknak, a saját szórakoztatásukra is használják a szép étkészletet, a finomabb kávét, a szebb fehérneműt, nem várnak arra, hogy valaki másnak szóljon az egész.

Tedd te is ezt, és ne félj saját magadra „pazarolni” a jó dolgokat! Te vagy a legfontosabb személy a saját életedben, magad miatt érezd jól magad, ne másért.

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv