Tényleg működik a fordított pszichológia - Ahogyan érdemes használni

Zabolai Margit
Írta: ,
Tényleg működik a fordított pszichológia - Ahogyan érdemes használni

A fordított pszichológiáról sokat hallunk, és bár nem varázsszerről van szó, néha valóban segít, hogy véghez vidd az akaratodat. Ha érvelned kell, vagy meg szeretnél győzni valakit valamiről, az alábbi ismeretek jól jöhetnek, de használd őket felelősséggel!

Használd mértékkel! Kép forrása: billy-kidd.com

A fordított pszichológia kétélű fegyver, még akkor is, ha érted a működését, és tudod, hogyan érdemes használni. Éppen ezért nem érdemes kiélezett helyzetekben bevetni, vagy olyankor, amikor igazán nagy a tét (kivéve persze, ha úgy gondolod, megéri bevállalni a kockázatot).

Fontos továbbá megjegyeznünk, hogy bár a jó ügy érdekében bevetett fordított pszichológia akár nemes eredményt is hozhat magával, mégis minden esetben körültekintően, tisztességgel, és főleg mértékkel kell használnod ezt a technológiát, különben gyorsan úgy fognak majd emlegetni a környezetedben, mint a nagy manipulátort. És ezt teljesen jogosan teszik majd!

Nem mindenkinél működik Kép forrása: milouetmilou.com

A fordított pszichológia  persze nem mindenkinél működik egyformán, és vannak embertípusok, akik egyáltalán nem fogékonyak rá, mások viszont hajlamosak azonnal beugrani neki.

Jellemzően azok, akiknek túlzottan magas az önbizalmuk, akik természetüknél fogva elutasítóak, ingerlékenyek, vagy nagyon rosszul viselik, ha mások megmondják, mit tegyenek nekik, sokkal könnyebben engednek a fordított pszichológiának.

A konfliktust kerülő embereknél azonban nem segít, ha az ellenkezőjét mondod annak, amit szeretnél. Így a sikeres fordított pszichológia első lépése az, hogy a megfelelő embereknél alkalmazd, különben visszájára sülhet el a dolog.