A fogkefétől a jógáig: 6 apró döntés az egészségedért

Írta: ,

Nap mint nap elbizonytalanodunk az egészségünk megőrzését illetően, olyan sokféle információt kapunk a médiából. Mit és mennyit együnk, milyen gyakorisággal és hogyan mozgassuk meg testünket, milyen hatással van a test a lélekre és a lélek a testre… nehéz eligazodni az információk között. Cikkünk megírásával hozzá szeretnénk járulni néhány a bizonytalanság elolszlatásához. Bízunk benne, hogy sikerrel.

Kézi vagy elektromos fogkefe?

Ha a kézi fogmosás alapos, akkor ugyanolyan jól tisztítja a fogakat, mint az elektromos, amit szintén lehet elnagyoltan végezni, és ilyenkor veszít a hatékonyságából

Mindkettőnél célszerű tudatosítani a szájhigiéné fontosságát, és eszerint eljárni. Az elektromos fogkefe intenzívebb munkát végez, de a kézi fogkefe is megfelelő, ha valóban ügyelsz fogaid és ínyed egészségére.
Horzsolás: kell-e sebtapasz?

Igen, mert megakadályozza, hogy a sebbe kórokozók kerüljenek, és megfertőzzék a szervezetet. Ha a sebet fedetlenül hagynánk, por és egyéb szennyező anyagok kerülnének bele, elgennyesedne, és nehezen gyógyulna be. 

A tapasz óvja a sebet a túlzott kiszáradástól és a kemény hegesedéstől. Nedvesen tartja, átengedi a levegőt, biztosítja az egészséges vérkeringést, így a gyógyító folyamatok könnyen végbemennek a seb körül, és a gyógyulás hamar bekövetkezik.