5 főbűn, amit elkövetsz magad ellen – Szokj le róla!

Berényi Nóri
Írta: ,

Vannak bűnök, melyekkel árthatunk másoknak. Olykor tudatosan, máskor tudattalanul, de egyik sem oly mértékig súlyos, mint mikor magunknak ártunk. És mikor árthatsz magadnak leginkább? Mi most ezt szeretnénk neked elárulni és megoldást találni arra az esetre, ha elkövetnéd őket. Készen állsz az analizálásra?

Másoktól függsz Kép forrása: pexels

Ha az önképedet az határozza meg, hogy xy mit gondol rólad, akkor nagyon rossz úton jársz. Pedig a legtöbb ember ennek szellemében éli az életét és telnek el úgy napok, hetek, hónapok, hogy mások véleményétől függ.

Én pontosan tudom miről beszélek, ugyanis sokáig még az öltözködésemre is hatással voltak mások és természetesen nem a jó értelemben. Mára már mindenkit arra bíztatok, hogy ne pazaroljanak időt mások véleményére. Hallgasd meg, hiszen akadnak kifejezetten hasznos tanácsok is, viszont a végső döntés mindig a tiéd.

Például, ha elolvasod ezt a cikket, nem kell megfogadnod, ha nem értesz vele egyet, vagy ütközik a nézeteiddel. Csak tedd el valahova magadban.

Megelégszel a közepessel Kép forrása: pexels

Az nem baj, ha nem nyújtasz mindig maximumot, de vannak dolgok, melyekben nem szabad megalkudnod.

Azok az emberek, akik úgy állnak az élethez, hogy "Én ennyivel is megelégszem", ők azok, akik általában nem is kapnak többet.

Ez nem azt jelenti, hogy nem lehetsz elégedett azzal, amid van, sőt. Az elégedettség, hála teljesen jó hozzáállás, viszont arra is figyelned kell, hogy mindeközben fejlődj és legyenek céljaid.

Persze ne olyan fékevesztett célok, hogy holnaptól elnök leszel, de egy picivel mindig akarj többet, ésszerű keretek között. Ez fog eljuttatni oda, ahol lenned kell.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!