5 főbűn, amit elkövetsz magad ellen - Ne tedd!

Berényi Nóri
Írta: ,

Vannak bűnök, melyekkel árthatunk másoknak. Olykor tudatosan, máskor tudattalanul, de egyik sem oly mértékig súlyos, mint mikor magunknak ártunk. És mikor árthatsz magadnak leginkább? Mi most ezt szeretnénk neked elárulni és megoldást találni arra az esetre, ha elkövetnéd őket. Készen állsz az analizálásra?

Megelégszel a közepessel Kép forrása: pexels

Az nem baj, ha nem nyújtasz mindig maximumot, de vannak dolgok, melyekben nem szabad megalkudnod.

Azok az emberek, akik úgy állnak az élethez, hogy "Én ennyivel is megelégszem", ők azok, akik általában nem is kapnak többet.

Ez nem azt jelenti, hogy nem lehetsz elégedett azzal, amid van, sőt. Az elégedettség, hála teljesen jó hozzáállás, viszont arra is figyelned kell, hogy mindeközben fejlődj és legyenek céljaid.

Persze ne olyan fékevesztett célok, hogy holnaptól elnök leszel, de egy picivel mindig akarj többet, ésszerű keretek között. Ez fog eljuttatni oda, ahol lenned kell.

Nem szereted a testedet Kép forrása: pexels

Ha folyton csak kritizálod a külsődet, keresed a hibáidat, akkor mindeközben elfelejted élvezni az életet és csak egy visszahúzódó, szürke kisegeret csinálsz önmagadból.

Bárhogy is próbálkozol tested megváltoztatásával, mindig csak csalódás lesz a vége.

Hogy miért? Nem azzal van a baj, ha a legjobbat próbálod kihozni magadból, mert az alapvetően jó dolog, viszont, ha próbálsz a természet ellen harcolni, abban senki nem lesz segítségedre.

Nem tudsz mást tenni, mint megbékélni és elfogadni azt, amit kaptál és megígérni magadnak, hogy mindig ápolni és szeretni fogod a testet, amiben élsz. Másképp nem megy.