5 filmes idézet, ami erőt ad a nehéz hétköznapokhoz

Berényi Nóri
Írta: ,

Vannak rossz napjaink, ezt kár is lenne tagadni. Ilyenkor egy jó film igazi „életmentő” lehet, amiből erőt meríthetünk a nehezebb pillanatokra. A szövegírók gondoskodnak róla, hogy olyan mondatok hagyják el a színészek száját, amit mi hetekkel később is emlegetünk. Összegyűjtöttünk pár léleksimogató idézetet néhány remek filmből, ami téged is elgondolkodtat majd.

A nagy dobás Kép forrása: izlebizde.com

A feleségemet a match.com-on ismertem meg. A profilomban ez állt: félszemű orvostanhallgató vagyok, társaságban félszegen bénázok, és van 145 000 dollár diákhitel tartozásom. Ő ezt írta nekem: pontosan téged kerestelek. Mármint az őszinteséget.

Elgondolkodtató szavak a mai világban, nemde? Amikor a legtöbben az anyagi dolgokban keresik a boldogságot, és nem veszik észre az igazi értékeket. Ez az idézet rávilágít arra, hogy minden szempontból megéri őszintének lenni. Egyrészt nincsenek felesleges játszmák a kapcsolatokban, másrészt tuti, hogy olyan társat vonzol be magad mellé, aki úgy szeret, ahogy vagy, hiszen őszintén kitárulkoztál előtte. Tégy így, és ez lesz életed nagy dobása!

Ízek, Imák, Szerelmek Kép forrása: askpanda.cc

Van egy jópofa olasz vicc egy szegény emberről, aki minden nap elmegy a templomba, hogy imádkozzon a szent előtt azt kérve: „Kedves szent! Kérlek, kérlek, kérlek, hadd nyerjem meg a lottót!” Végül a szobor életre kel, lenéz az előtte térdeplő férfira és azt mondja: „Fiam!

Kérlek, kérlek, kérlek, tölts ki egy szelvényt!

Nem bírtuk kihagyni a listáról, annyira igaz és annyira inspiráló idézet. Sokszor fohászkodunk nagyobb erőkhöz segítségért azt kérve, hogy minden simán menjen az életünkben, de vajon mi megteszünk mindent álmaink elérése érdekében? Gyakran több időt áldoznak az emberek az imádkozásra és önsajnálatra, mint a cselekvésre. Ideje lépni!