Egy femme fatale 5+1 szupererénye – Benned megvannak?

R. Szabó Zsuzsa
Írta: ,

Ha rendben vagy magaddal és vannak olyan értékeid, amikre büszke vagy, akkor pozitív energiákat sugárzol a környezeted felé. Noha már a megjelenésünkkel, tartásunkkal, tekintetünkkel üzenünk magunkról, ez nem azt jelenti, hogy a külsőségek számítanának csak. Most 6 olyan erényt gyűjtöttünk össze, amelyek a biztos értékrenddel és egészséges önbizalommal rendelkező femme fatale nők életét segítik.

Az, hogy miként viselkedünk közösségben, hogyan reagálunk a családtagjaink, munkatársaink, barátaink megnyilvánulásaira, a szociális intelligencián is múlik. Olyan erősségek tartoznak ide, mint a kedvesség, a ráhangolódás, a szeretet, a humánum, az empátia vagy a szeretet elfogadásának képessége. A kapcsolatteremtő készség, a mások hangulatának felismerése megkönnyíti a problémamegoldást, az érdekérvényesítés és a kompromisszumkötés feltételeinek megteremtését.

A szociális intelligenciához tartozik továbbá az önzetlen segítségnyújtás, a szeretet kifejezése tettekkel és szavakkal, illetve az, ha őszintén tudjuk fogadni a felénk érkező bókokat, elismerő szavakat.

Gondolj bele, hogy tényleg milyen sokat jelent a társas intelligencia akkor, amikor például a terveidet, a vágyaidat, vagy épp a véleményedet közlöd a pároddal, szüleiddel vagy munkatársaiddal.

A kíváncsiság magában foglalja a kritikus gondolkodást és a tanulás szeretetét – gondolj például arra, hogy olyan témáknak olvasunk utána akár hosszú órákon keresztül is, amiket korábban még nem ismertünk, vagy olyan ízeket, szabadidős tevékenységeket próbálunk ki, amik addig ismeretlenek voltak számunkra.

Célokat tűzhetünk ki magunk elé, például nyelvtanulást, egy új étrend kialakítását, vagy egy izgalmas önfejlesztési módszer elsajátítását.

A kíváncsiság és a tudásvágy kiterjedhet arra is, hogy nem hagyod magad meggyőzni olyasvalami igazságtartalmáról, amiben kételkedsz.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?