Nagy igazság: ahogy felnősz, úgy változik meg a karácsony is

Szirák Viki
Írta: ,
Nagy igazság: ahogy felnősz, úgy változik meg a karácsony is

Kép forrása: ulkas78/depositphotos.com

Emlékszel még, gyerekként a karácsony milyen varázslatos időszak volt? Az ajándékok, a családi vacsora, a fenyőfa mind hozzátettek ahhoz, hogy felejthetetlen legyen az ünnepi szezon, és felnőttként mindig arra vágyunk, hogy ugyanezt az érzést éljük át. De kénytelenek vagyunk elfogadni, hogy ahogy telnek az évek, úgy változik meg maga a karácsony is...

Ha létezne kívánságokat teljesítő aranyhal, szinte biztos, hogy sokan ugyanazt kívánnánk: hadd utazzunk vissza a gyerekkorunkba csak még egyszer. Hiszen akkoriban az élet gondtalan volt, és nagyon izgalmas: a születésnapok, a suli első napja, de még egy szimpla bevásárlókörút is igazi kaland volt. És legfőképpen a karácsony! Az év legszebb ünnepe gyerekként valami egészen másról szólt, mint felnőttként, és ez az a varázs, amit az évek során elveszítünk. Mert sajnos akaratlanul is átalakul a karácsony, ahogy felnövünk.

Gyerekként még az volt az izgalmas része a decemberi szezonnak, hogy jön a Mikulás, majd a Jézuska, felnőttként viszont már inkább az hoz minket lázba, hogy végre együtt tölthetünk pár napot a családunkkal, munka nélkül. Hogy nem kell bemenni dolgozni (jobb esetben), és mind együtt lehetünk, miközben nevetünk, beszélgetünk, és újabb emlékeket gyűjtünk.

Nagy igazság: ahogy felnősz, úgy változik meg a karácsony isKép forrása: AllaSerebrina/depositphotos.com

Míg gyerekként az ajándékok csigázták fel a figyelmedet, addig felnőttkorodban már téged is az érdekel jobban, hogy a többiek mit szólnak a meglepetésekhez. Mert rájössz arra, hogy bár kapni jó érzés, adni még sokkal jobb.

A karácsony stresszes oldala

Amikor kicsi voltál, biztosan te is lelkesen készültél az ünnepekre, és meglepted a szüleidet saját készítésű rajzokkal. Felnőttként ez már sokkal nehezebb, hiszen kitalálni a tökéletes ajándékot (elfogadható áron), és ezt megszerezni nem egyszerű feladat. Sőt, sokak számára ez roppant stresszes, hiszen bonyolult időt találni a vásárlásra, a tömött plázákban a legtöbben pedig hamar fel is adják.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv