Túl félénk vagy? Módszerek melyek segítenek felülkerekedni rajta

Téklesz Rita
Írta: ,
Túl félénk vagy? Módszerek melyek segítenek felülkerekedni rajta

Kép forrása: yafimik/depositphotos.com

A félénkség rengeteg mindenből fakadhat, kezdve a rossz gyerekkori élményektől az erős önbizalomhiányig, és nagyon megnehezítheti a mindennapi életet. Nincs általános recept arra nézve, hogy mi az, ami biztosan segít, hiszen mindenkinél más módszer válhat be – az alábbiakkal azonban érdemes tenni egy próbát, ha felül szeretnél kerekedni a félénkségeden.

Ha egy fontos meeting vagy nehéz megbeszélés előtt állsz, amitől már előre összeszorul a gyomrod, melegíts be rá!

Csevegj előtte egy barátoddal, kollégáddal, vagy akár a bolti eladóval, ezzel oldva kicsit a benned lévő feszültséget és emelve a hangulatod.

Gondolj erre úgy, mintha télen akarnád beindítani a kocsid – kell neki egy kis idő, és akár több próbálkozás is, mire bemelegszik, de utána már minden megy, mint a karikacsapás.

Ahelyett, hogy hagynád eluralkodni magadon a félénkséged egy szituációban, figyeld meg a többieket – lehet, hogy belül ők is ugyanúgy éreznek, mint te, csak máshogyan leplezik.

Sokszor az arrogancia tipikusan az bizonytalanságot próbálja elfedni, hiszen „amelyik kutya ugat, az nem harap”… Persze előfordulhat, hogy valaki dominánsabb, mint te, de attól még nem biztos, hogy jobban ért egy adott dologhoz.

Ha pedig mégis, ez sem jelenti azt, hogy te bármivel is kevesebb lennél, hiszen valószínűleg van olyan terület az életben, amihez viszont te értesz sokkal jobban.

A lényeg tehát, hogy gondolj arra, nem egyedül érzel úgy, ahogy, és gyakorold rendszeresen a fentieket, mert vesztenivalód nincs velük!

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra