4 eset, amikor megteheted, hogy feladod – És ez nem a gyengeség jele

Szirák Viki
Írta: ,
4 eset, amikor megteheted, hogy feladod – És ez nem a gyengeség jele

Kép forrása: Mulikov/depositphotos.com

Mindenki azt hajtogatja, hogy a kitartás mennyire fontos az életben, és hogy sosem szabad feladni. És bár senki sem kérdőjelezi meg azt, hogy mennyire szuper dolog kitartani valami mellett, amire nagyon vágysz, el kell ismernünk, hogy igenis van, amikor nyugodt szívvel visszaléphetsz. Az alábbi négy helyzetben ez az igazság!

Megesik, hogy tényleg beleadsz mindent valamibe, és nem működik. Csak erre fókuszálsz, keményen dolgozol, elhivatott vagy, és ezt hosszú időn át csinálod, de láthatóan mégsem elég.

Nem kapod meg azt az előléptetést, amit annyira szerettél volna, vagy a párkapcsolatod egyszerűen nem fejlődik, akármennyire is próbálkozol.

Ha tényleg kihoztad magadból a maximumot, és semmi sem változik pozitív irányba, kár tovább erőlködni.

Egyes dolgokra nincs ráhatásunk, azonban csak azért kitartani, mert már túl sok időt beleöltél, még több időpazarlás lesz.

Ilyenkor kell tovább lépni, és valami olyanba belevágni, ami tényleg értelmet is ad az életednek!

Néha az, hogy feladsz valamit, nem azt jelenti, hogy az álmaid nem teljesültek, és nem vagy elég kitartó. Hanem sokkal inkább arra utal, hogy egyszerre túl sok minden történik körülötted, és hirtelen kinyílt számodra a lehetőségek ajtaja!

Tegyük fel, hogy belevágtál valamibe, amiről azt hitted, hogy életed álma. Például elkezdtél egy bizonyos szakon tanulni az egyetemen, mert már régóta erre vágytál.

Majd ahogy haladsz előre, rájössz, hogy valójában milyen sok csodálatos dolog vár még rád azon kívül is, és lehet, hogy mégsem az való hozzád, amit egykor gondoltál. Ilyenkor szó sincs arról, hogy nem vagy elég kitartó.

Sokkal inkább az a helyzet, hogy képes vagy a változásra, és nem félsz kilépni a komfortzónádból. Erre igenis büszkének kell lenni!

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!