Egy fantáziadús személyiségteszt, ami sokat elárul rólad: mit látsz a képzeleted sivatagában?

Kovács Andrea
Írta: ,
Egy fantáziadús személyiségteszt, ami sokat elárul rólad: mit látsz a képzeleted sivatagában?

Az alábbi személyiségteszt során fontos, hogy ne gondolkodj túl sokáig a válaszaidon; csak azt a képet jegyezd meg, ami legelőször eszedbe jutott. Nyugodtan használj papírt és ceruzát, hogy a teszt során pontosan fel tudd idézni az emlékeidet, és már kezdődhet is az önelemzés.

Képzeld el, hogy egy sivatagban sétálsz, és útközben észreveszel egy kockát. Mekkora a mérete? Hol helyezkedik el pontosan? Félig el van ásva a homokban, teljesen kilátszik belőle, vagy esetleg felette lebeg? Mozdulatlan, vagy folyamatos mozgásban van? Szilárd anyagból készült, vagy üreges? Fordíts figyelmet az apróbb részletekre is, nyugodtan írd le őket, de ne gondolkodj túl sokáig rajtuk.

Szóval, ott állsz a sivatagban, látsz egy kockát, majd észreveszel egy létrát is. Képzeld el, milyen anyagból készült, milyen hosszú, régi vagy újszerű, és természetesen azt is, merre helyezkedik el a kockától.

Ezek után meglátod, hogy ott van egy is a sivatagban. Hogy néz ki? Mit csinál; egy helyben álldogál, eszik/iszik, esetleg halad valamerre? Mennyire van messze tőled?

Most képzeld el, hogy virágok is vannak a sivatagban. Mennyit látsz, és milyen állapotban vannak? Hol nőnek? Merre helyezkednek el a lóhoz, a létrához, a kockához és a homokhoz képest?

Váratlanul kitör egy vihar. Milyennek látod? Erős szél fúj? Közel van hozzád a vihar, vagy a távolban látod csak? Kihatással van valahogy a virágokra, a lóra, a létrára vagy a kockára valamilyen módon? Ha ezekkel megvagy, jöhet is a válaszok elemzése!