Ezt csináld reggelente az orvosok szerint, hogy egész nap jól érezd magad

Írta: ,

Ha jól indul a reggel, az egész napod pörgősebb, vidámabb lehet. De mivel érdemes indítani a reggeleidet? A WomensHealth orvosok saját tippjeit gyűjtötte össze, és bár mindegyikhez egy kicsit korábban kell elhagyni az ágyat, megérheti az áldozatot.

1/5 Készülj fel a reggeli gyakorlatra!

Nem meglepő, hogy egy kis reggeli torna segít beindítani a napodat, de dr. Steven Reich ortopéd sebész szerint az is nagy teljesítmény, ha sikerül rávenned magadat, hogy kikelj az ágyból, az edzéstervedet ilyenkor kitalálni már szinte biztosan nem fog menni.

Éppen ezért jó ötlet, ha előre kitalálod, hogy mit fogsz csinálni, melyik napon fogsz tornázni, és az edzőruhádat is kikészíted.

A doktor maga 2x40 fekvőtámaszra, 2x40 felülésre és egy kis plank gyakorlatra esküszik.

2/5 Töltsd fel a tankot!

Az egészséged érdekében nem árt, ha nem a kávé az egyetlen, amivel reggelente hidratálod a szervezetedet, ezért mielőtt bármit is tennél, igyál egy nagy csésze tiszta, sima vizet – javasolja dr. Mark Noar sebész.

Az, hogy kinek mennyi vízre van szüksége, természetesen a testtömegtől, aktivitástól is függ, de egy friss, a European Journal of Clinical Nutritionben megjelent tanulmány szerint a megfelelően hidratált embereknek naponta nagyjából hétszer kell vécére menniük.

Ha ennél jóval ritkábban jársz, akkor szinte biztos, hogy több folyadékra lenne szükséged.

3/5 Szánj időt magadra!

Otthon az egész család készülődik, a munkahelyen zsong az iroda, így nehéz kicsit magadra figyelni, pedig dr. Marvin Gelkopf családorvos szerint ez kell ahhoz, hogy a megfelelő hangulatban induljon a napod.

A doktor 45 perccel korábban kel a család többi tagjánál, hogy legyen ideje végigböngészni a híreket, hallgatni egy kis zenét, és megterveznie a napját.

Azt mondja, olyan, mintha az egész világ aludna még, és neki van ideje felkészülnie a tennivalóira.

Ne hagyd ki a reggelit! Kép forrása: april89/depositphotos.com

4/5 Ne hagyd ki a reggelit!

A sürgősségi ellátáson dolgozó dr. Rona Heublum-Colton nem győzi hangsúlyozni, hogy a reggeli mennyire fontos alapja egy jó napnak.

Miután megissza az édesítővel és tejjel gazdagított organikus kávéját, a doktornő rendszerint zabkását eszik, néha pedig rántottát készít magának egy vagy két tojásfehérjéből, paprikával, hagymával, paradicsommal és avokádóval tálalva.

5/5 Menj ki a friss levegőre!

Lehet, hogy a takaró alól is alig akarod kidugni a lábadat, nem hogy fölöslegesen kimenni, de ha reggel besietsz a munkába, este pedig már sötétben érsz haza, és továbbra sincs kedved kimozdulni, el is felejtheted, milyen a napfény.

Dr. Howard Waxman tüdőgyógyász szerint reggelente egy rövid séta a friss levegőn segít felébredni, beindítja a keringésedet, és lehet, hogy nem hangzik vonzónak a gondolat, de a doki szerint ez a boldogan induló nap titka.

Lehet, hogy érdemes egy esélyt adni a dolognak!