Ezt árulja el az íróasztalod a személyiségedről

Írta: ,

Általában hogyan szokott kinézni az íróasztalod? Te vagy az a személy, aki mindig odafigyel a rendre, vagy inkább az, aki hiába pakol össze, 10 perc múlva már megint szétszórja a holmijait? Egy felmérés szerint az amerikai dolgozók 57%-a az alapján ítéli meg munkatársát, hogy az milyen rendet tart maga körül. De vajon rólad mit árul el az íróasztalod?

1/5 A szétszórt

Az a típus vagy, aki egyszerűen nem tud rendet tartani maga körül? Akkor valószínűleg extrovertált személyiség vagy, ez érdeklődésed pedig általában szalmaláng életű, és hamar megunod azt, amibe belekezdtél. Épp ezért, szívesen dobod fel az íróasztalodat díszekkel, színes holmikkal, vagy bármivel, ami ihletet adhat.

Noha a rendetlenség miatt sokan szétszórtnak tartanak, ez nincs így: te mindig pontosan tudod, mit hol találsz meg. Szeretsz beszélgetni, akár idegenekkel is, és imádod magad körül a nyüzsgést.

A minimalista Kép forrása: homedit.com

2/5 A minimalista

Minden tárgynak megvan a maga helye az asztalodon, és katonás rendben sorakoznak fel egymás mögött? Szereted a tisztaságot, és az sem meglepő, ha nálad mindig kihegyezve állnak a ceruzák a tartóban.

Felkészült vagy, szívesen tartod a kezedben az irányítást, és minden eshetőségre van egy terved, aminek köszönhetően kiemelkedően teljesítő munkaerő vagy.

Nagyon jók a szervező képességeid, ezért érdemes olyan területen dolgoznod, amiben ezt kibontakoztathatod. Az egyetlen „hátülője” ennek, hogy a személyes tárgyak hiánya miatt kissé úgy tűnhet, nem kötődsz igazán semmihez, emellett pedig titokzatosnak látszol.

A személyes Kép forrása: brit.co

3/5 A személyes

Az íróasztalod tömve van fotókkal, emlékekkel, és aprócska tárgyakkal, amiket másoktól kaptál? Ha szereted megtölteni személyes holmikkal az asztalodat, szinte biztos, hogy magabiztos, kíváncsi és nyitott ember vagy.

Ettől függetlenül viszont nem szokásod mások orra alá dörgölni ezt, így az ismerőseid kifejezetten kedvelnek téged.

Szívesebben ülsz ablak közelébe, mert szereted a nyitott tereket, és ez csak felpezsdíti a képzelőerődet. Nem csoda, hogy sokszor te vagy a beszélgetések középpontjában!

A papírköteges Kép forrása: brit.co

4/5 A papírköteges

Ha csak papírhalmazok és iratok borítják az asztalodat, az azt jelenti, hogy kifejezetten okos vagy, és mindig tisztában vagy azzal, mi zajlik a környezetedben.

Szereted kezedben tartani az irányítást a saját területeden, olykor azonban kissé bizonytalan, illetve ideges vagy introvertált személyiséged miatt.

Szorgalmasan dolgozol, és nagyon kreatív vagy, de ettől függetlenül a nagyobb akadályoktól könnyen megijedsz. Ezt leszámítva viszont mindig kedves vagy, és szívesen ajánlod fel a segítséged másoknak.

5/5 A cukorkaboltos

Szinte biztos, hogy legalább egy csoki hever az asztalodon, de általában egy tál cukorka, vagy más finomság is lapul a holmik között?

Ha szívesen kínálod meg vele a kollégáidat vagy vendégeidet, valószínűleg olyan típus vagy, aki szeret másokra vigyázni.

Nagyon szociális alkat vagy, és szívesen állsz le beszélgetni a munkatársaiddal – sőt, ezek a kapcsolatok gyakran alakulnak át barátsággá is.