Ezért jó néha egyedül lenni

Berényi Nóri
Írta: ,

Sokan félnek az egyedülléttől, mert azt hiszik, hogy ezzel megpecsételik hátralévő életüket és örökre egyedül maradnak. Pedig Bridget Jones óta tudhatjuk, hogy egyszer mindenkinek eljön a saját Mark Darcy-ja, de az már egy más kérdés, hogyan éled meg az előtte lévő időszakot. Tudatosítsd magadban a magány és az egyedüllét közti éles különbséget, mert utóbbi életed egyik legjobb periódusa lehet, ha úgy állsz hozzá.

Önállóbb leszel Kép forrása: nataliemerrillyn.com

Amikor valaki kapcsolatban él, akkor hajlamos arra, hogy túlságosan elkényelmesedjen a párja mellett, tudva azt, hogy ő majd úgyis mindent megold helyette. Ugyanez a helyzet, ha a családoddal vagy a barátaiddal élsz együtt. Kicsit mindig ott lesz a tudata annak, hogy valaki úgyis megoldja helyetted a problémát.

Minden nőnek szüksége lenne arra, hogy élete során egy ideig egyedül éljen. Nem remeteként, aki eltávolodik az emberiségtől, hanem önálló, független nőként. Megtudni azt, hogy milyen érzés, ha éppen kiég az izzó és nincs más rajtad kívül, aki kicserélné, vagy megszerelne a lakásban ezt-azt, amit kényelmi okokból kifolyólag talán eddig hanyagoltál.

Ha eddig nem is nagyon tetted, akkor éppen itt az ideje! Mert sokkal könnyebb a párodat vagy a lakótársadat hibáztatnod, ha nincs otthon szemeteszsák, vagy ha nem húzta ki a vasalót, de amikor egyedül élsz, akkor rájössz arra, hogy egyedül te magad vagy a felelős mindenért és bizony felelned kell az életedért, amit csak te tudsz megoldani.

Ne villámhárítónak használd azt a személyt, akivel együtt élsz, hanem társnak. Akkor is gyakorolhatod a felelősségvállalást, ha éppen nem egyedül éled a mindennapjaidat. Egyszerűen cselekedj úgy, mintha csak magadra számíthatnál. Ha elromlik a csap, légy ott elsőként, aki ránéz és hívd te a szerelőt, ha nem sikerült orvosolni a problémát. Ne várd, hogy más oldja meg helyetted, mert te is képes vagy rá!