Ezért az őszinteség a legjobb megoldás

Kerekes Vivien
Írta: ,

Időnként biztosan te is szoktál füllenteni egy-két apróságban azért, hogy elkerüld a kellemetlen helyzeteket, vagy azért, hogy ne fedd fel mindenki előtt az érzéseidet. Bár ez első ránézésre jó ötletnek tűnik, valójában hosszú távon sokkal nagyobb következményekkel járhat, mint egyszerűen csak bevallani az igazságot. Ezért össze is gyűjtöttünk néhány okot, ami bizonyítja, az őszinteség tényleg mindig a legjobb megoldás!

Valójában csak időt nyersz magadnak Kép forrása: lovinlifeat22.tumblr.com

Előbb vagy utóbb az igazságra úgyis fény derül, azzal pedig, hogy néhány hazugsággal próbálod elfedni, valójában csak időt szerzel magadnak.

A dolog hátránya viszont leginkább az, hogy amint ez kiderül, sokkal rosszabb lesz a helyzet, mintha a kezdetektől őszinte lettél volna.

Arról nem is beszélve, hogy amikor egy jó barátodnak vagy családtagodnak füllentesz, könnyen bűntudatod támad, és sokáig emésztheted magad utána.

Minél többet füllentesz, annál nehezebb nyomon követni Kép forrása: indiaearl.com

Tudod, hogy van ez: egyetlen apró füllentés is vezethet újabbakhoz, a végére pedig már te magad sem tudod kibogozni a hazugságok pókhálóját. Így pedig nem csoda, ha egyszer csak kicsúszik a szádon egy részlet, ami nem illik bele az általad rajzolt képbe.

Ha viszont őszinte vagy, azzal megtanulhatod kezelni a kényelmetlen szituációkat, és ezáltal a személyiséged is sokkal többet fejlődik.

A kapcsolatok egyik tartópillére a bizalom, és minél ritkábban ferdítesz az igazságon, annál inkább osztják majd meg veled a barátaid a saját problémáikat.