Ezekről a dolgokról árulkodik a testbeszéded, és nem is sejted

Írta: ,

A testbeszéd fontos szerepet tölt be a mindennapjaink során. Már abból is sok mindent ki lehet olvasni, ahogy leülsz, megszólalsz, de még egy egyszerű kézmozdulatból is következtetéseket vonhatsz le. Nem csoda, hogy egyre több szakértő véli úgy, a mozdulataid hangosabbak a kimondott szavaidnál. Ezt pedig akár hasznosíthatod is a mindennapjaid során, ugyanis bizonyos mozzanatok rengeteg dolgot elárulnak arról, akivel épp beszélgetsz.

A szemkontaktus hiánya Kép forrása: fashionrevo.com

1/5 A szemkontaktus hiánya

Ahogy a mondás is tartja, a szem a lélek tükre, épp ezért érdemes különös figyelmet fordítanod rá.

Felmérések szerint ha a beszélgetőpartnered kerüli a szemkontaktust, és gyakran pillant jobbra (ha szemben állsz vele, akkor neked balra), nagy valószínűséggel nem mond teljesen igazat.


5 tipp, amiből biztosan kiszűrheted, ha hazudnak neked


Ugyanakkor azt is fontos észben tartanod, hogy ezt az információt egyre többen tudják, így sokan füllentés közben jobban fenntartják a szemkontaktust, mint általában.

Az elhelyezkedés fontossága Kép forrása: daniellucasfaro.com

2/5 Az elhelyezkedés fontossága

Az, hogy merre fordulunk beszélgetés közben, szintén sokat elárulhat rólunk.

A partnered vállaival feléd fordul, és az arca is nagyjából szembehelyezkedik a tiéddel?

Akkor jó hírünk van, mert ez azt jelenti, hogy érdeklődik a mondanivalód iránt, és szívesen vesz részt a társalgásban.

Ha viszont teljesen elfordul tőled, az azt szimbolizálja, hogy nem igazán fontos számára, amiről beszélsz.

3/5 Folyamatos izgés-mozgás

Veled is előfordult már, hogy beszélgetés közben a partnered végig izgett-mozgott, vagy matatott valamivel a kezében?

Szakértők szerint ez azt jelenti, hogy az adott személy nem igazán érzi magát kényelmesen a társalgás során, és úgy próbálja ezt leküzdeni, hogy közben lefoglalja magát valami mással. Ezáltal sikerül elterelnie kissé a figyelmét, és kevésbé érzi magát zavarban.

Szintén a helyzet akkor, ha folyamatosan mozgatod a lábad – ez ugyanis azt jelképezi, hogy nagyon ideges vagy az adott szituációban.

Kézfogás szerepe

4/5 Kézfogás szerepe

A kézfogásod képes elárulni rólad, mennyire vagy magabiztos és határozott. Amikor találkozol valakivel egy interjún, vagy csak szimplán bemutatnak egy ismeretlennek, mindig nyújtsd ki feléjük a teljes karod.

Felmérések szerint ugyanis azok, akik így tesznek, és a teljes tenyerüket használják kézfogás során, sokkal magabiztosabbnak tűnnek majd, szemben azokkal, akik csak nagyjából nyújtják ki a kezüket.

Gyakori orr-érintések Kép forrása: fashionfav.com

5/5 Gyakori orr-érintések

Ha valaki gyakran érinti meg az orrát, valószínűleg nem túl boldogok az adott szituációban.

Mikor legközelebb olyan információt kell közölnöd valakivel, amiről sejted, hogy esetleg felzaklatja őt, figyeld meg a testbeszédét!

Beszélgetés közben gyakran nyúl az orrához? Akkor most már tudod, hogy valószínűleg nem örül a dolognak, úgyhogy nyugodtan kérdezz rá, hogy tudsz-e segíteni neki valahogy.