Ezeket a dolgokat NE fogadd meg a 2018-as évre

Írta: ,

Kérünk szépen téged, hogy mielőtt elkezdenéd tervezgetni a nagy, újévi fogadalmaidat, had adjunk neked néhány jó tanácsot ezzel kapcsolatban. Nem tudjuk te, hogy vagy vele, de mi kicsit már unjuk a nagy ígéreteket, majd az ezt követő még nagyobb csalódásokat. Inkább arra ösztönöznénk téged is, hogy nagy dolgok helyett, inkább koncentrálj a sok kicsire, amiből aztán egy idő után valami nagy is kisülhet.

„Idén lefogyok!” Kép forrása: blog.thesoulscripts.com

1/5 „Idén lefogyok!”

Azért ezzel kezdjük, mert egy felmérés szerint az emberek többségének ez a fogadalom áll az első helyen így év végén. Hogy miért?

Felkészítik a lelküket, hogy habár karácsonykor még jól beelakmároznak és bizony a diéta szót is elengedik egy időre, de január elsején bizony már megteszik az első köröket a futócipőjükben és jöhet a csirke, saláta kombó is.

De a valóság legtöbb esetben az, hogy még, ha így is lesz, öt nap múlva biztosan apad a lelkesedés és persze jön az újabb kudarc, hogy ez idén sem fog sikerülni.

Nem kell megfogadnod, hogy lefogysz, egyszerűen csak tedd meg hozzá az első lépéseket! Nem kell sietned, változtass apránként rossz étkezési szokásaidon. Nem kell egyből félmaratont futnod, elég, ha kezdetben például lift helyett, lépcsőt használsz.

„Idén bepasizok!” Kép forrása: glamradar.com

2/5 „Idén bepasizok!”

Akkor te most jós vagy? Mert akkor szeretnénk bérletet váltani hozzád.

Nem azt mondjuk, hozzáállásnak remek, de azért ezt te sem tudhatod biztosra.

Mert mi lesz akkor, ha mégsem pasizol be és újra szingliként lépsz át a következő évbe? Csalódás, bánat? Nos, könnyen lehet, mivel ezzel megágyazol a kudarcélménynek is, ami csak az önbizalmadat rombolhatja és semmiképpen nem építhet téged.

Helyette inkább mondd ezt magadnak: „Elérem, hogy azzá az emberré váljak, aki mellett valaki boldogságra lelhet és aki megérdemli a szeretetet.”

„Nincs több pia és cigi!” Kép forrása: livephotographytips.com

3/5 „Nincs több pia és cigi!”

Hűha, durvul a lista, igaz?! Az „idén lefogyok” állítás mellett talán ez a legnépszerűbb, hiszen rengetegen határozzák el magukat, hogy jövőre leteszik a cigit és a bulizást is visszaveszik.

Van persze, akinek ezt sikerült is betartania, de sajnos a cigi is hasonló, mint a fogyókúra. Vagy elkezded most, vagy ismét tettél magadnak egy betartatlan fogadalmat.

Ha még nem állsz rá készen, akkor inkább azt fogadd meg, hogy nem veted el a leszokás gondolatát. Ami pedig a bulizást és a hajnali dorbézolást illeti…normális keretek között, élvezd ki a fiatalságodat.

4/5 „Megfogadom, hogy nyitottabb leszek!”

Amióta a könyvesboltok telis tele vannak önfejlesztő könyvekkel, azóta az emberek is sorra fogadják meg nagyravágyó terveiket önmagukkal kapcsolatban.

Egy bibi van, ez pedig a cselekvés hiánya.

Mi fog változni 2018-ban, amitől nyitottabb lennél? Hát nem tudjuk, de szerintünk nem sok minden. Viszont még van pár nap ebből az évből, szóval nem akarsz már most nyitottabb lenni a világra?

Itt a lehetőség, hogy szilveszterkor se otthon ülj a rénszarvasos pizsidben, romantikus filmeket nézve, hanem menj ki az emberek közé és tombolj egy nagyot!

Búcsúzz el az évtől igazán nyitott szívvel!

Fogadalom tőlünk, neked! Kép forrása: ana-rosa.tumblr.com

5/5 Fogadalom tőlünk, neked!

Nekünk, viszont van egy fogadalmunk feléd, amit mindenképpen szeretnénk betartani.

Szeretnénk, ha jövőre is rengeteg hasznos tanáccsal tudnánk neked szolgálni és örülnénk, ha hozzánk fordulnál, mikor rossz passzban vagy, kiborított a főnököd, szeretnél valami igazán finomat főzni, vagy csak tudni szeretnéd, hogy éppen mi az aktuális trend.

Mert mi itt leszünk neked és azon leszünk, hogy ezekben segítségedre legyünk. Szóval jövőre, ugyanitt, veled!

Boldog Újévet!