Ezeken a változásokon te is átmész a húszas éveidben

Serestyén Sára
Írta: ,
Ezeken a változásokon te is átmész a húszas éveidben

Az ember folyamatosan változik, fejlődik, újabb és újabb kihívásokkal néz szembe. A gimi ajtaján kilépve erőtől duzzadva, tele reményekkel indulsz neki a felnőtt életnek – de kénytelen vagy rádöbbenni, hogy nem minden fenékig tejfel. Aggodalomra azonban semmi ok, hiszen minden korszaknak megvannak a maga előnyei és hátrányai. Cikksorozatunkban végigjárjuk, milyen nagyobb mérföldkövek teszik izgalmassá a húszas, harmincas és negyvenes korosztály életét. Elsőként a huszonévesek kerülnek górcső alá.

Elköltözöl otthonról Kép forrása: whowhatwear.co.uk

A családi fészek elhagyása nem mindenki számára könnyű feladat. Az elköltözéssel nem csak a te életed változik meg gyökeresen, hanem a szüleidé is. Persze lehet, hogy először még nagyon vidáman állsz neki a dolognak – összeköltözöl a barátnőkkel, ami szinte minden este felér egy házibulival, vagy épp egyedül fogsz lakni, és senki nem fog szekálni. A gondok csak akkor kezdődnek, amikor rájössz, hogy elfelejtetted bediktálni a villanyóra állását, és emiatt büntetést kell fizetned, a ruháidat senki nem fogja kimosni helyetted, a hűtőben lévő aszalt paprikával pedig nem fogsz jóllakni.

Bár az elköltözés nagy kaland, ekkor tanulod meg igazán, milyen is felelősséget vállalni a saját életedért. Az érzés pedig, amikor a saját keresetedből veszed meg az albid első kiegészítőjét, felbecsülhetetlen.

Első nagy szerelem Kép forrása: tessa-barton.blogspot.com

Beüt az első nagy szerelem, sőt, már az összeköltözés kérdése is felmerül! Minden rózsaszín ködben úszik, úgy érzed, végre elérted az önállóság csúcsát.

Aztán telnek a hónapok, és kezd minden ellaposodni, sűrűsödnek a veszekedések, és a pillangók a hasadban mintha békává változtak volna. Túl szép volt, hogy igaz legyen?

Nem erről van szó, csupán arról, hogy az első szerelem nem feltétlenül az utolsó is egyben. Az első nagy csalódásra pedig ugyanúgy szükséged van, hogy tapasztalatot szerezz a későbbi kapcsolataidhoz.