Ezek jussanak eszedbe, ha kételkedsz magadban

Nagy Niki
Írta: ,

Mindenkinek vannak olyan időszakai az életben, amikor legszívesebben beásná magát egyedül egy gödörbe, és jó ideig ki sem jönne onnan. Amikor semmi nem jön össze, semmihez nincs kedve, és úgy érzi, minden összeesküdött ellene. Az ilyen időszakokban, amikor úgy érzed, hogy lehet, hogy benned van a hiba, emlékezz ezekre a dolgokra!

Nem a hibáid határoznak meg téged Kép forrása: ilovewildfox.com

Gyakran stresszelünk a hibáinkon, az olyan dolgokon, amiken változtathattunk volna, de nem tettük – pedig ezek azok, amikre a legkevésbé fogsz emlékezni pár év múlva.

Mindenki hibázik, és mindenki követ el olyan hibákat is, amik teljesen másfelé lökik az életét, mint ahogyan tervezte, de ez nem feltétlenül rossz dolog, sőt.

Próbáld meg úgy felfogni az egészet, hogy ennek így kellett lennie, és okkal nem kaptad meg álmaid állását, nem véletlenül dobott ki a barátod, vagy vesztél össze a legjobb barátnőddel – mindenből tanulnod kell, hogy azzá válhass, aki lenni akarsz.

Tisztítsd ki a fejed! Kép forrása: spelldesigns.com

Ha belekerülsz ebbe az önmarcangoló, „semmi sem jó” spirálba, annyira sötéten láthatod a világot, hogy az már egyáltalán nem hasonlít a valóságra. Ez mindenkire igaz: ha baj van, mindent rosszabbnak gondolunk.

Ha úgy érzed, hogy minden összeesküdött ellened, állj meg egy kicsit, és próbáld tiszta fejjel végiggondolni, hogy valójában tényleg akkora-e a baj, mint amilyennek első blikkre tűnik.

Ha kiveszed magad a problémás helyzetből, és objektív módon szemléled a dolgot, észre fogod venni, hogy igazából nincs is akkora gond.