Ez történik akkor, mikor felhagysz a megfelelési kényszerrel

Berényi Nóri
Írta: ,

Milyen érdekesen működik az ember… Egyesek annyira vágynak mások szeretetére, hogy képesek teljesen feladni valódi önmagukat azért, hogy olyasvalakinek feleljenek meg, aki ezt nem értékeli. Amit persze titkon a másik fél is érez, ezért soha nem kapja meg a várva várt boldogságot. De mi történik akkor, amikor magadon kívül, már senki másnak nem szeretnél megfelelni?

Csökken a „barátaid” száma Kép forrása: ironhoney.com

Nem véletlen az idézőjel, hiszen ezek az emberek valójában nem is voltak a barátaid. Ezt leginkább úgy tudod eldönteni, hogy mennyire játszod meg magad bizonyos személyek társaságában.

Az rendben van, ha próbálod a legjobb formádat adni, de az nem, ha ez azzal jár, hogy teljesen kifordulsz önmagadból. Hidd el, nem baj, ha a barátaid száma nem végtelen, inkább törekedj a minőségi kapcsolatokra.

Ugye mennyivel felszabadítóbb, mikor úgy élvezed valaki társaságát, hogy nem azon gondolkozol, neki vajon tetszik e majd a mondanivalód? Egyszerűen csak az vagy mellette, aki igazán te vagy. És ez így van jól.

Mert, hogy mi történik akkor, mikor az embereknek nem akarsz már megfelelni? Jönnek a konfliktusok, amiket kezelni kell.

Már nem érdekel, hogy a másik ember egóját növelve érd el céljaidat, egyszerűen csak tudod ki vagy és, hogy minden élethelyzetben ki kell állnod önmagadért és a nézeteidért.

A munkahelyeden emiatt gyakran kerülhetsz majd kellemetlen szituációkba, de ez ne szegje kedvedet, fogd fel egy tisztulási folyamatként.

Az emberek talán már nem fogják annyira keresni a társaságodat, hiszen már annyira nem is vagytok egy hullámhosszon és ez feszültséget kelt majd bennük.