5 mindennapos dolog, amivel észrevétlenül teszed tönkre magad

Gájász Enikő
Írta: ,
5 mindennapos dolog, amivel észrevétlenül teszed tönkre magad

A szokásaid formálnak téged – a fizikai és érzelmi állapotodat, a viselkedésedet, és végérvényben azt is, hogy az életed milyen irányba folyik. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a rossz szokásokkal igyekezz mielőbb leszámolni, hiszen szépen lassan tönkretehetnek!

Túl sokat panaszkodsz Kép forrása: tumblr, anmazine

Az alakod, a suli, az albérlet, az időjárás – akár a legapróbb kellemetlenség is okot adhat arra, hogy szenvedj miatta. Ha kifejlesztetted magadban ezt a rossz szokást, könnyen elveszítheted környezeted szimpátiáját.

Ideje változtatni! A körülötted lévő emberek nem tanúsíthatnak empátiát időtlen időkig. Tenned is kell valamit a panaszkodáson kívül, hiszen csak így segíthetsz önmagadon.

Azok, akiknek ez a rossz szokás a napi rutinjuk részét képezi, sokszor még az esélyét is elhárítják annak, hogy érdekes kapcsolatokra tegyenek szert, mely a legkönnyebb útja a lehetőségek elvesztegetésének.

Mindent pénzben mérsz Kép forrása: threebirdnest.com

Meglehetősen rossz szokás, ha mindent apró pénzre váltanál. Tévedés azt gondolni, hogy csak akkor lehet élvezni az életet, ha a legdivatosabb ruhákban jársz-kelsz az utcán, egy hodályban élsz, vagy éppen egy méregdrága autót vezetsz.

Társadalmi tanulmányok arról számolnak be, hogy csak az alacsony jövedelemmel rendelkező emberek neveznek meg anyagi értékeket, ha arra a kérdésre kell válaszolniuk, hogy mi kell a boldogságukhoz.

A pénzügyileg stabil emberek legtöbbször az igaz szerelmet és a barátságot nevezték meg a boldogság zálogaként.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Egészség és életmód

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz