7 ok, amiért inkább ne örülj, ha magas érzelmi intelligenciával rendelkezel

Berényi Nóri
Írta: ,
7 ok, amiért inkább ne örülj, ha magas érzelmi intelligenciával rendelkezel

Kép forrása: soleg/depositphotos.com

Korántsem egyszerű az élet azoknak, akik magas érzelmi intelligenciával rendelkeznek. Míg egyesek próbálják realistán szemlélni a világot, addig egy magas érzelmi intelligenciával rendelkező ember sokszor álmodozik, sokkal intenzívebben az érzelmeket és ezért áldozatává válhat azoknak az embereknek, akiket a sors nem áldott meg ilyen fejlett érzelmi tudattal.

Visszaélnek a jóindulatoddal Kép forrása: ababaka/deposithotos.com

Egy nagyon nagy hátrány, ha magas érzelmi intelligenciával rendelkezel, az az, hogy képes vagy ezer és egy új esélyt adni azoknak, akik megbántottak, vagy ártottak neked.

Hogy miért? Mert képes vagy meglátni másokban a jót, tudod, hogy egy hibáért még nem érhet véget egy emberi kapcsolat és értékeled az együtt töltött perceket.

Csodás tulajdonság, viszont muszáj behúznod a féket, mikor érzed, hogy valaki ezzel rendszeresen visszaél.

Ne hagyd, hogy palira vegyenek, mert sok a rosszindulatú ember, viszont tudd, hogy ez egy ajándék benned és lesznek, aki értékelni fogják.

Átveszed mások fájdalmát Kép forrása: babble.com

Vannak emberek, akiknek, ha elmeséled a problémádat, szívesen meghallgatnak, de aztán, ahogy elbúcsúztok egymástól, tovább is lép, nem túlságosan hatja meg a dolog és főleg nem ragadnak át rá a te problémáid. Más a helyzet egy magas EQ-val rendelkező embernél.

Van, hogy nem is egy, hanem akár egyszerre több ismerőse problémáját is átveszi, amivel az a baj, hogy közben a saját életéről teljesen megfeledkezik. Egyszer csak azon kapja magát, hogy folyton depresszív hangulat lesz rajta úrrá, mikor mások bajait hallgatja és nem is nagyon tud ez elől menekülni.

Egyetlen védekezési mód, ha te is ezzel küzdesz, ha felhúzol egy falat és nem engeded, hogy mások élete ennyire hatással legyen a tiédre. Jó tulajdonság, ha meg tudsz hallgatni másokat, esetleg tanácsokkal látod el őket, viszont ott és akkor zárd is le, mikor elbúcsúztok egymástól. Ideje a saját dolgaidat előtérbe helyezni!

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!