7 ok, amiért nincs okod örülni, ha magas az érzelmi intelligenciád

Berényi Nóri
Írta: ,
7 ok, amiért nincs okod örülni, ha magas az érzelmi intelligenciád

Kép forrása: soleg/depositphotos.com

Akik magas érzelmi intelligenciával rendelkeznek, azoknak korántsem egyszerű az élet. Míg egyesek próbálják realistán szemlélni a világot, addig egy magas érzelmi intelligenciával rendelkező ember gyakran álmodozik, éli meg sokkal intenzívebben az érzelmeket és ezért sokszor áldozatává válhat azoknak az embereknek, akiket a sors nem áldott meg ilyen fejlett érzelmi tudattal.

Ha magas érzelmi intelligenciával rendelkezel, akkor tudod, hogy te mindent sokkal intenzívebben élsz meg, legyen szó örömről vagy csalódásról.

Ha boldog vagy, akkor szinte lehetetlen téged csillapítani és akár idegen emberekre is képes vagy átragasztani jókedvedet, ha viszont szomorú vagy, akkor nincs az az ember, aki képes lenne téged kizökkenteni abból az állapotból.

Ezért nem is nagyon ismered az arany középút fogalmát, inkább szélsőségekben élsz.

 

Átveszed mások fájdalmát Kép forrása: babble.com

Vannak emberek, akiknek, ha elmeséled a problémádat, szívesen meghallgatnak, de aztán, ahogy elbúcsúztok egymástól, tovább is lép, nem túlságosan hatja meg a dolog és főleg nem ragadnak át rá a te problémáid. Más a helyzet egy magas EQ-val rendelkező embernél.

Van, hogy nem is egy, hanem akár egyszerre több ismerőse problémáját is átveszi, amivel az a baj, hogy közben a saját életéről teljesen megfeledkezik. Egyszer csak azon kapja magát, hogy folyton depresszív hangulat lesz rajta úrrá, mikor mások bajait hallgatja és nem is nagyon tud ez elől menekülni.

Egyetlen védekezési mód, ha te is ezzel küzdesz, ha felhúzol egy falat és nem engeded, hogy mások élete ennyire hatással legyen a tiédre. Jó tulajdonság, ha meg tudsz hallgatni másokat, esetleg tanácsokkal látod el őket, viszont ott és akkor zárd is le, mikor elbúcsúztok egymástól. Ideje a saját dolgaidat előtérbe helyezni!