5 filmes idézet, ami erőt ad a mindennapokhoz

Írta: ,

Vannak rossz napjaink, ezt kár is lenne tagadni. Ilyenkor egy jó film igazi „életmentő” lehet, amiből erőt meríthetünk a nehezebb pillanatokra. A szövegírók gondoskodnak róla, hogy olyan mondatok hagyják el a színészek száját, amit mi hetekkel később is emlegetünk. Összegyűjtöttünk pár léleksimogató idézetet néhány remek filmből, ami téged is elgondolkodtat majd.

A nagy dobás Kép forrása: izlebizde.com

1/5 A nagy dobás

A feleségemet a match.com-on ismertem meg. A profilomban ez állt: félszemű orvostanhallgató vagyok, társaságban félszegen bénázok, és van 145 000 dollár diákhitel tartozásom. Ő ezt írta nekem: pontosan téged kerestelek. Mármint az őszinteséget.

Elgondolkodtató szavak a mai világban, nemde? Amikor a legtöbben az anyagi dolgokban keresik a boldogságot, és nem veszik észre az igazi értékeket. Ez az idézet rávilágít arra, hogy minden szempontból megéri őszintének lenni. Egyrészt nincsenek felesleges játszmák a kapcsolatokban, másrészt tuti, hogy olyan társat vonzol be magad mellé, aki úgy szeret, ahogy vagy, hiszen őszintén kitárulkoztál előtte. Tégy így, és ez lesz életed nagy dobása!

Ízek, Imák, Szerelmek Kép forrása: askpanda.cc

2/5 Ízek, Imák, Szerelmek

Van egy jópofa olasz vicc egy szegény emberről, aki minden nap elmegy a templomba, hogy imádkozzon a szent előtt azt kérve: „Kedves szent! Kérlek, kérlek, kérlek, hadd nyerjem meg a lottót!” Végül a szobor életre kel, lenéz az előtte térdeplő férfira és azt mondja: „Fiam!

Kérlek, kérlek, kérlek, tölts ki egy szelvényt!

Nem bírtuk kihagyni a listáról, annyira igaz és annyira inspiráló idézet. Sokszor fohászkodunk nagyobb erőkhöz segítségért azt kérve, hogy minden simán menjen az életünkben, de vajon mi megteszünk mindent álmaink elérése érdekében? Gyakran több időt áldoznak az emberek az imádkozásra és önsajnálatra, mint a cselekvésre. Ideje lépni!

Mielőtt megismertelek Kép forrása: geektyrant.com

3/5 Mielőtt megismertelek

– Nem változtathatod meg az embereket.

– Mi mást tehetnék?

– Szeretheted őket.

Felesleges energiát áldoznod arra, hogy másokat megváltoztass, mert mindenki tökéletes a maga módján. A baj maximum az lehet, hogy nem melléd való. Próbálkozhatsz azzal, hogy átformálsz másokat, de ez teljesen hiábavaló, és csak a te energiádat veszi el fontosabb dolgoktól. Amit tenned kell, az nem más, mint az elfogadás és a szeretet. Fogadj el másokat azért amilyenek, és szeresd őket furcsaságukért. Ezzel egy új világ nyílik meg előtted.

Csillagok háborúja Kép forrása: simonz.co.hu

4/5 Csillagok háborúja

Az Erő hatalmas. Az életből árad, ezért nagy.

Körülvesz valamennyiünket. Összeköt és megvilágosít minket. Nem az izmaidban, magadban, magad körül kell érezned az Erőt. Mindenütt.

Nem is gondolnád mekkora erő és mennyi lehetőség rejlik benned, ami csak arra vár, hogy felfedezd. Amikor majd érzed magad körül ezt az erőt, akkor kezdesz el igazán élni és kihasználni a megannyi lehetőséget, ami még benned szunnyad. Úgy tűnik, nem hiába Yoda a legbölcsebb jedi. :)

A békés harcos útja Kép forrása: imdb.com

5/5 A békés harcos útja

Ha majd igazán a jelenben fogsz élni, meglepődve tapasztalod, mire vagy képes, és hogy mi minden sikerül.

Igazi spirituális film, ami sok fontos üzenetet hordoz magában, köztük ezt is.

Felesleges a múltban keresni a válaszokat, vagy a jövőben kutakodunk, mert elszalasztjuk az igazán értékes pillanatokat. Felejtsd el, ha sérelmek értek, és tegyél érte, hogy a jelent maximálisan megéld. Ha pedig így cselekszel, akkor a jövődben kódolva lesz a boldogság.