Erdőfürdő és hangterápia? Különleges terápiák télre a testi-lelki jóléthez

Marity Mira
Írta: ,

Év végi hajtás és stressz, időhiány és feszültség, felhalmozódott tennivalók és idegesség – talán nem is létezik olyan, aki ne élné át ezeket a kritikus lelkiállapotokat az ünnep közeledtével. Jól jönne egy kis lazítás, bármilyen olyan módszer, ami csökkentené a rád nehezedő nyomást? Ha nem válnak be a hagyományos eljárások, ideje kipróbálni valami újat és különlegeset!

Az erdő zörejei, a növények illata, a friss és tiszta levegő komfortot biztosít a léleknek.

A természetjárást a japánok továbbfejlesztették – az erdőfürdő, vagyis a shinrin-yoku olyan szabadtéri tartózkodás, ami alatt az összes érzékszervünkkel tudatosan megtapasztaljuk az erdő jótékony hatását.

Ez a relaxációs program a fákból és bokrokból való szenzuális feltöltődést jelenti, ahol a látás, hallás, ízlelés, szaglás és tapintás révén kinyerjük az erdő pozitív energiáját.

A színterápia egy holisztikus, vagyis az emberi szervezet egészére egységesen ható kezelés, amelynek célja a test energiájának helyrebillentése. Gyakran alkalmazzák kiegészítő terápiaként, és népszerű módszer a depresszióban, stresszben és szezonális érzelmi zavarban szenvedők rehabilitációjában.

A színek befolyásolják a hangulatunkat és észlelésünket. Minden szín eltérő frekvenciával rendelkezik, ezáltal más hatással van a testre.

A piros, sárga, zöld, kék, narancs, ibolya és indigó színek rezonálnak a test fő energiaközpontjaival, így ezek hatása a legkedvezőbb.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!