Ennyire boldogok valójában a tétlen gazdagok

Zabolai Margit
Írta: ,

Egész nap csak lábat lógatni, nem aggódni a pénz miatt és ébresztőóra nélkül kelni. Van, aki elképesztő munkának köszönheti a vagyonát, és olyan is, akinek a pénze termeli a pénzt. Róluk azt gondoljuk, áloméletet élnek. De vajon mennyire tesz boldoggá, ha tényleg semmi dolgod nincsen?

Az amerikai (rém)álom

Aaron Walker megvalósította az amerikai álmot: az első vállalkozását 18 évesen alapította, és mikor 9 évvel később egy vagyonért adta el, 27 évesen gyakorlatilag készen állt arra, hogy visszavonuljon, és élete hátralévő részét gondtalanul élje – mondta el a férfi a Think Act Be podcast műsorában.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Aaron Walker ISI Mastermind (@isi_mastermind) által megosztott bejegyzés,

 

Walker először azt hitte, hogy magát az amerikai álmot éli, nagyjából másfél év után azonban elkezdte másként gondolni. Hiába horgászott, feküdt a tengerparton és nézte a kedvenc sorozatát, egy idő után mindegyiktől megcsömörlött.

„Ha senkiért nem vagy felelős, ha nincs célod az életben, ha egyáltalán semmit nem teszel hozzá az emberiséghez, mint közösséghez, őrület, milyen gyorsan elunod magadat.”

– mondja Walker, akinek a véleményét a pszichológusok is alátámasztják, amikor azt mondják: az ember egyszerűen nem tétlenségre lett tervezve, és a TÚL sok szabadidő éppen olyan rosszat tesz nekünk, mint a túl sok stressz.

Walker végül a felesége unszolására visszatért a munkába, és négy évtized alatt 14 céget alapított – noha anyagilag egyikre sem volt rászorulva.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv