Az energiavámpíroknak több típusa van, és egészen máshogy szívják le az energiádat

Szirák Viki
Írta: ,
Az energiavámpíroknak több típusa van, és egészen máshogy szívják le az energiádat

Kép forrása: unsplash.com

Az energiavámpírok azok az emberek, akik teljesen elveszik az energiádat, fizikailag és érzelmileg egyaránt. Egy velük folytatott beszélgetés szinte maga a pokol, és sokszor csak utólag veszed észre, mennyire rossz hangulatod támad ezek után, ahogy azt is, hogy milyen fáradttá válsz tőlük.

Ez a személy bárki lehet, kezdve egy kollégától egészen a tesódig. Több fajtáját is megkülönböztetik, így nem árt képben lenned arról, melyiküket mi jellemzi!

Ő az a személy, aki mindig az áldozat szerepét tölti be. Vele kizárólag csak rossz dolgok történnek, mindenki csak bántja őt, és sosem képes felelősséget vállalni a tetteiért.

Elkésett a munkából? Biztos, hogy a buszsofőr volt a hibás, aki becsukta előtte az ajtót, vagy minden piros lámpánál megállt.

Összetört egy poharat? Arról sem ő tehet, hiszen elterelték a figyelmét, miközben a kezében volt.

Lényeg a lényeg, őt az tölti fel energiával, ha mások előtt sajnáltathatja magát, és emiatt nem fél bűntudatot kelteni az emberekben.

Mindent elkövet, hogy megnyerje az empátiádat, és ha nem te vagy a hibás valamilyen szituációban, tesz róla, hogy kimagyarázza úgy a szitut, hogy a végén te legyél a rossz, ő pedig az ártatlan áldozat.

Ez a személy egyszerűen nem képes empátiát vagy valós érdeklődést kimutatni mások felé. Folyamatosan csak magával van elfoglalva, mindenki más a háttérbe szorul nála.

Elvárja, hogy megkérdezd tőle, mi újság az életében, ezt részletesen el is meséli, de a te válaszodra már nem kíváncsi.

Nem véletlenül látod azt, hogy sokszor amikor beszélsz, a tekintete a semmibe mered, mert valójában egyáltalán nem figyel arra, amit te mondasz.

Ha ő szeretne találkozni, és te lemondod a programot, mélységesen megharagszik rád, de fordított helyzetben elvárja, hogy megértő legyél vele szemben.

Rendelkezik egyfajta megnyerő bájjal, amivel mindenkit magához édesget, de ez csak egy álca, mert amint nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy ő szeretné, gond nélkül hátba támad téged.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!