Átélted már ezt az 5 élethelyzetet? Akkor valószínű, hogy empata vagy!

Szirák Viki
Írta: ,
Átélted már ezt az 5 élethelyzetet? Akkor valószínű, hogy empata vagy!

Kép forrása: unsplash

Arról, hogy pontosan mi jellemez egy empata embert, már mi is írtunk: ő az a személy, aki azonnal megérzi, milyen hangulatban van a beszélgetőtársa, mit érez a másik, és azonnal bele tudja élni magát bárki helyzetébe. Emiatt viszont hajlamos a szomorúságra, és nehezen tudja kizárni mások érzéseit a sajátjából. Ha az alábbi öt élethelyzetet te is átélted már, valószínű, hogy empata vagy!

Meg sem tudnád számolni, hogy a rokonaid, a barátaid és a párod hányszor mondták neked, hogy túl érzékeny vagy? Mindent a lelkedre veszel?

Ha tipikusan könnyen elsírod magad azt jelenti, hogy túlcsordulnak benned az érzések.

Nagyon megértő vagy, és azonnal el tudod képzelni, mit érez a másik. Emiatt nem csoda, hogy túlságosan érzékeny vagy.

Kimondottan erőteljesen rá tudsz kapcsolódni az emberek rezgéseire, és tényleg oda is figyelsz arra, amit mondanak neked.

Ne érezd magad emiatt rosszul, hiszen arról van szó, hogy mindent a maximális szinten élsz meg.

Volt már olyan (többször is), hogy valaki más problémáját túlságosan a szíveden viselted? Például a tesód érettségizni ment, és te pontosan úgy izgultál, mint ő, miközben megállás nélkül segíteni akartál neki.

Vagy a párodnak munkahelyi gondjai támadtak (egy nézeteltérés a kollégájával), és te többször is rágódtál azon, hogy lehetne megoldani.

Ha most magadra ismertél, nagyon valószínű, hogy empata képességeid vannak!

Akire ez igaz, azonnal ráhangolódik mások érzéseire, és nem tudja elengedni mindezt. Akkor nyugszik meg a lelke, ha a gond is megoldódott, a negatív energiák pedig duplán kihatnak rá.

Ezért egy-egy ilyen esemény után hetekig is érezheted magadon az utóhatást!