5 embertípus, aki mérgezően hat az életedre

Kovács Andrea
Írta: ,

A családunk olyan, amilyen. Beleszületünk, és bármilyen emberekből is áll össze, nem változtathatunk rajta. Ám az életünk többi szereplőjét igenis érdemes okosan szűrnünk, és odafigyelnünk arra, hogy olyan emberekkel vegyük körül magunkat, akiktől tanulhatunk, akik jó hatással vannak ránk, és akikkel harmonikus és fenntartható partneri viszonyt tudunk folytatni. A most következő 5 embertípus azonban nem ilyen – ők nehézzé, kellemetlenné vagy akár sikertelenné is teheti a mindennapjaidat, ezért jobb, ha óvakodsz tőlük!

A manipulátor Kép forrása: unsplash

Ő az, aki kontrollt akar gyakorolni a környezetének tagjai felett azért, hogy saját győztes pozícióját biztosítsa. Viselkedése domináns, mindenben arra törekszik, hogy a másik sajátjaként fogadja el a meggyőződését, gondolatait, és nem tűr ellentmondást. Akár odáig is elmegy, hogy megfélemlítsen vagy elvtelenül hízelegjen. 

Saját szükségleteit közös érdekként tünteti fel, önös céljait ravaszul együttműködési szándéknak állítja be. Ha szembesítik viselkedésével, képes elérni, hogy a vita végén a másik fél lesz kénytelen védekezésbe vonulni. Tulajdonképpen kihasználja környezetét, miközben szeretetmegvonással fenyeget, és folyamatosan keresi a másik gyenge pontját, hogy legyen mivel sakkban tartania. Lelkiismerete alulfejlett, bűntudatot, szégyent nem érez, szereti banalizálni viselkedésének mintáit. Eközben áldozatként állítja be magát, hátsó szándékait pedig nemes célként.

A haragtartó Kép forrása: unsplash

Tiszteletet érdemel, aki, ha hibát követ el, bevallja, és igyekszik kijavítani. Ám az semmiképpen sem, aki ahelyett, hogy lapozna, megbocsátana, felejtene, szépen húzogatja a strigulákat, és gyűjti őket, mint kijátszandó adukat egy jövőbeli alkalomra.

Ha valaki ahelyett, hogy támogatna és segítene a fejlődésedben azzal, hogy elfogadja a bocsánatkérésedet, inkább felhánytorgatja a legkisebb múltbeli vétkedet is, az minden, csak nem a barátod.

Jó tőle megszabadulni vagy legalábbis ignorálni a megnyilvánulásait.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!