Élveznéd az életet? Egy életművész tanácsai, hogy elkezdd

Írta: ,

Kurt Tepperwein német terapeuta és spirituális oktató Tudattréning ‒ Az életművészet tanulható (Mérték Kiadó 2005) című könyvében az élet művészetére tanít minket. Képessé válhatunk túllépni az értelmen, és belépni a tudat határtalanságába.

A tudatosodás folyamata

Érzékszerveinkkel legjobb esetben is csak az ismert energiafrekvenciák egy százalékát tudjuk érzékelni. A kaland akkor kezdődik, amikor elkezded felfedezni a többi 99 százalékot. 

A tudatosság a saját magadhoz való eljutást jelenti. A tudat fokai úgy jönnek létre, hogy először valóban eléred az alacsonyabb fokot, majd túllépsz rajta. 
 
Amikor a látszat mögötti valóságra fókuszálsz, belső látásod potenciálja megnő, és átalakulás megy végbe. Belső látásod fejlődésével változik a gondolkodásod minősége is. Egyre magasabb tudati fokokra jutsz. Elméd feléled, szellemed elevenebbé válik.
Tudatosság
Amikor tudatosan nézel, az érzékelt dolgok tartósan bevésődnek a tudatalattidba, és képes vagy feldolgozni őket. Ha ránézel valakire, és ezt tudatossággal teszed, akkor fel tudod dolgozni arckifejezését, szembeszökő jegyeit, testtartását, ruházatának, külsejének jellegét. 
 
Amikor egy házat nézel, utána lehunyt szemmel magad elé tudod idézni a legfontosabb jegyeit, amelyek megkülönböztetik a többitől.