Élveznéd az életet? Egy életművész tanácsai, hogy elkezdd

Írta: ,

Kurt Tepperwein német terapeuta és spirituális oktató Tudattréning ‒ Az életművészet tanulható (Mérték Kiadó 2005) című könyvében az élet művészetére tanít minket. Képessé válhatunk túllépni az értelmen, és belépni a tudat határtalanságába.

A tudatosodás folyamata

1/6 A tudatosodás folyamata

Érzékszerveinkkel legjobb esetben is csak az ismert energiafrekvenciák egy százalékát tudjuk érzékelni. A kaland akkor kezdődik, amikor elkezded felfedezni a többi 99 százalékot. 

A tudatosság a saját magadhoz való eljutást jelenti. A tudat fokai úgy jönnek létre, hogy először valóban eléred az alacsonyabb fokot, majd túllépsz rajta. 
Amikor a látszat mögötti valóságra fókuszálsz, belső látásod potenciálja megnő, és átalakulás megy végbe. Belső látásod fejlődésével változik a gondolkodásod minősége is. Egyre magasabb tudati fokokra jutsz. Elméd feléled, szellemed elevenebbé válik.
Tudatosság

2/6 Tudatosság

Amikor tudatosan nézel, az érzékelt dolgok tartósan bevésődnek a tudatalattidba, és képes vagy feldolgozni őket. Ha ránézel valakire, és ezt tudatossággal teszed, akkor fel tudod dolgozni arckifejezését, szembeszökő jegyeit, testtartását, ruházatának, külsejének jellegét. 
Amikor egy házat nézel, utána lehunyt szemmel magad elé tudod idézni a legfontosabb jegyeit, amelyek megkülönböztetik a többitől. 
Gondolkodás

3/6 Gondolkodás

A gondolkodva látás azt jelenti, hogy gyerekszemmel nézed a világot, érdeklődve, befogadóan, jelentőséget tulajdonítva a legkisebbnek és a legnagyobbnak. 

Az a feladat, amivel éppen foglalkozol, akár forradalmian új felismerések és felfedezések kiindulópontja is lehet

Nézz meg mindent alaposan, ami felkelti az érdeklődésedet, és hasznosítsd az értékét. A világ tele van lehetőségekkel, felfedezésre váró dolgokkal.
Láss helyesen, hatolj mélyebbre, gondolkodj rugalmasan, cselekedj elszántan.
Összpontosítás és érdeklődés

4/6 Összpontosítás és érdeklődés

A legtöbb ember álmodozik, miközben néz, pillantása szétszórt, nem fókuszál élesen arra, amit megfigyel. Emiatt rossz az emlékezetük. 
Csak az marad meg benned emlékként, amit pontosan látsz. Ha alaposan megfigyeled azt, ami érdekel, majd tudatosan felidézed, amit láttál, ráneveled magad, hogy koncentráltan láss és emlékezz mindarra, amit láttál
Ha érdeklődéssel nézel, tízszer annyit látsz, mint máskor. Használd a fantáziádat. Fantázia nélkül semmi újat nem tudunk alkotni. Úgy nézz a dolgokra, mintha először látnád őket.
A lényeg

5/6 A lényeg

Mindenben lásd meg a természet működését. Mindenben és minden mögött az élet szelleme munkálkodik. Vedd észre! Sokan nem élnek tudatosan szellemi életet, és szenvednek az élettől. Ne tartozz közéjük!

Tanulj meg látni, és lásd meg, hogy határtalanul sok boldogság van a világon. Akkor látsz mindenütt szenvedést, ha nem látod a lényeget. Ismerd fel a boldogság értelmét és minden létezés elhivatottságát.
Képzeleted lesz a híd

6/6 Képzeleted lesz a híd

Ne töprengj, csak helyezd át a figyelmedet. Képzeld el, hogy valamit megteszel, és tedd meg. A képzeleted lesz a híd. Viselkedj és gondolkozz úgy, mintha önmagad lennél. Lépj át a tiszta lét síkjára.

A létezésben vagy, és most már tudatosan is ott lehetsz, noha öntudatlanul mindig is ott voltál. Képes vagy igazi döntéseket hozni, mert a középpontodból kiindulva gondolkozol. Úgy teszel, mintha… miközben önmagad vagy, és ez boldoggá tesz.