Élvezd a jelent! Módszerek, amikkel felülkerekedhetsz a nehéz helyzeteken

Körtvélyfáy Zsófia
Írta: ,
Élvezd a jelent! Módszerek, amikkel felülkerekedhetsz a nehéz helyzeteken

A félelem az ember általános problémája. Félünk a jövőtől, a haláltól, a betegségektől, valami rossztól és sorolhatnám még. Ezen az esti híradó sem sokat segít, sőt! Egyre csak azt hallani, ez megölte, az kigyulladt és így tovább. De van egy jó hírünk: a folytonos aggodalom leküzdhető. Ne hagyd, hogy a szorongás ellopja az örömödet! Fogadd meg tanácsainkat, hogy élvezni tudd a jelent!

Biztosan ti is éreztetek már szorongást, egy-egy nehéz döntés előtt. Legyen az állásinterjú, vizsga vagy párkapcsolati kérdés. Az effajta aggodalmak valahol természetesek. Az egészséges vizsgadrukk még növelheti is a teljesítőkészséget. Én most nem az ilyen esetekről szeretnék beszélni. Inkább arról, ami kelepcébe veri az embert. Amikor látszólag minden rendben van, de valamiért mégis a rosszat „várja” az ember és nem a jót. A lélek át van itatva félelemmel. Van, aki az elmúlástól retteg, mások a szegénységtől vagy a betegségtől. De lássuk, milyen tippekkel lehet felülkerekedni ezeken a negatív életérzéseken.

A lélek át van itatva félelemmel. Van, aki az elmúlástól retteg, mások a szegénységtől vagy a betegségtől.

Rossz tanácsadó!

„A félelem rossz tanácsadó”- tartja a mondás. Ha egy-egy nehéz helyzet előtt állsz, véletlenül se az aggodalom vezessen. Csendesedj el egy picit és gondold át a dolgokat. Hidd el magadtól úgysem vagy annyira okos, hogy mindent kiagyalj. Bízd, oda! Kicsit merd lazára venni a dolgokat és ne görcsölj rá az életre, mert az biztos, hogy csak ártani fog. Legyen egy olyan személy az életedben, akinek bátran kiöntheted a szíved és tudod, hogy bölcs tanácsokkal fog ellátni. Inkább beszéld át valakivel az aggályaidat, minthogy egyedül beforgasd magad egy ködös estén.

Ne panaszkodj!

Az, hogy van egy vagy, több olyan ember az életedbe, akinek kiöntheted a szíved, ne azt jelentse, hogy éjjel-nappal panaszáradattal bombázod őket. Ha sokáig csacsogsz a félelmeidről, előbb utóbb csak nagyobb kárt okozol magadnak!