Ezt döntik el rólad az emberek a találkozás első három másodpercében

Szirák Viki
Írta: ,
Ezt döntik el rólad az emberek a találkozás első három másodpercében

Kép forrása: unsplash.com

Nem véletlenül mondják, hogy az első benyomás nagyon sokat számít; ha valakiről egy találkozás során negatív képet állítunk össze fejben, biztos, hogy nem akarunk majd több időt tölteni vele a jövőben. De azt gondoltad volna, hogy van két dolog, amit a találkozás első másodperceiben eldöntünk másokról - és ők is rólunk?

Mindegy, hogy egy randiról vagy állásinterjúról van szó, az, hogy a találkozás első másodperceiben hogyan viselkedsz, rengeteg apróságot elárul rólad. Nem véletlen, hogy az első benyomás annyira sokat számít két ember kapcsolatában: pár perc alatt ugyanis az emberek az intelligenciádról és a személyiségedről is képet állítanak össze magukban.

Sőt, kutatások szerint valójában három másodpercre van szükségünk ahhoz, hogy valakiről eldöntsük, összességében szimpatikus-e számunkra. Számos kutató foglalkozott már ezzel a témával, és pszichológusok megállapították, hogy két dolgot tudat alatt azonnal eldöntünk a másikról az első két másodpercben.

1. Tisztelem én ezt az embert?

2. Megbízhatok ebben az emberben?

Ez általában észrevétlenül történik, és a beszélgetőpartnered már azonnal eldönti magában, mennyire fog megnyílni előtted. A jó hír, hogy ha már az egyik pontnak megfelelsz, akkor általában automatikusan a másodiknak is: akit tisztelnek az emberek, annak szívesebben is nyílnak meg, nagyobb valószínűséggel bíznak rá titkokat.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!