5 személyiségbeli változás, amivel csak jót teszel magadnak

Berényi Nóri
Írta: ,

Mindenki rendelkezik egy alap személyiséggel, ami ellen felesleges küzdeni, hiszen ezt kaptuk és ettől lesz mindenki más és egyedi. Viszont vannak olyan tulajdonságok, melyeket életünk során veszünk fel, vagy éppen adunk le. Van, ami károsítja személyiségünket, de vannak olyanok is, melyek kifejezetten fejlődésünket szolgálják. Mi most ezeket szeretnénk nektek bemutatni.

Türelem, rózsát terem! Kép forrása: pexels.com

A türelem az egyik legfontosabb emberi tulajdonságunk, amit mindenkinek fejleszteni kellene.

Jellemző, hogy mindent azonnal akarunk és nem is nagyon fogadjuk el, ha a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogyan azt mi elképzeltük. Pedig nagyon sok mindenen lehetne változtatni pozitív irányba, ha kicsit mindenki türelmesebb lenne. Munkában, párkapcsolatban, barátságban, de akár a közértben, bankban, vagy moziban is kellemesebb hatások érnének, ha türelmet gyakorolnánk.

Bár nem egyszerű magunkra erőltetni, hogy ne akarjunk valamit azonnal, mégis érdemes egy próbát tenned, mert saját magadon tapasztalhatod, hogy mennyivel másabb lesz az életed.

Csak őszintén! Kép forrása: pexels.com

Talán úgy gondolod, hogy ez nagyon alap, viszont mi mégsem ezt tapasztaljuk a világban. De mit is jelent igazán az, hogy őszintének lenni?

Nyilván mindenkinek mást, viszont te például beleszámítod az őszinteségbe a napi apró füllentéseket? Mikor valaki felhív, megkérdezi, hogy merre vagy, mert már tíz perce késel valahonnan és vajon ilyenkor mit mondasz? A szokásos "mindjárt ott vagyok" szöveget, vagy bevallod, hogy igaziból fogalmad sincs,  mikor érsz oda a helyszínre.

A legtöbb ember a konfliktusok elkerülése érdekében az előbbi opciót választaná, de vajon melyik a célravezetőbb? Ha ezt sokszor bejátszod, akkor valószínű, hogy egy idő után nem sokat fognak adni a szavadra, ráadásul felteszik maguknak a kérdést, hogy akkor még mi mindenben füllenthettél nekik. És látod, nem nagy hazugságokról beszélünk...