5+1 biztos jel, hogy elkezdtél megöregedni – Visszatekintve fiatalkori szokásodra

Zabolai Margit
Írta: , Frissítve:
5+1 biztos jel, hogy elkezdtél megöregedni – Visszatekintve fiatalkori szokásodra

Van, aki szerint a felnőtté válás első jele, amikor rájössz, hogy a hangerő szabályozó gombot balra is lehet tekerni. Az érintőképernyők korában sajnos ez már nem olyan egyértelmű pillanat, úgyhogy összeszedtünk néhány jelet, ami arra utal, hogy bizony, elkezdtél megöregedni – de visszatekintve néhány fiatalkori szokásodra, talán itt is volt az ideje felnőni.

Amikor sör helyett bort kérsz

Emlékszel még azokra az időkre, amikor hajnalig söröztél a haverokkal, és még csak nem is márka, hanem ár alapján választottatok – persze a legolcsóbb, vizezett lőrét ittátok egész este.

Aztán egyszer csak eljön a pillanat, amikor a mennyiség helyett a minőség kerül előtérbe, az öregedés legbiztosabb jele pedig, amikor sör helyett egy pohár bort kérsz, ha pedig még márkát is mondasz, nincs értelme tovább tagadni: felnőtt lettél.

Szolid frizura

Semmi felnyírás, semmi kék melír, nincs több vad színátmenet.

Mindegy, milyen fogadalmakat tettél 16 évesen, a fodrász székébe ülve csak egy kis igazítást meg a lenövés átfestését kéred, és maximálisan elégedett vagy a cseppet sem polgárpukkasztó frizuráddal, amit már nem az alapján választasz, hogy mekkora eséllyel kap sikítófrászt a nagymamád, hanem hogy mennyire illik az arcod formájához.