5 dolog, amit ha elkezdesz 30 évesen, boldogabb leszel 50 évesen

Szőke Angéla
Írta: ,
5 dolog, amit ha elkezdesz 30 évesen, boldogabb leszel 50 évesen

Kép forrása: unsplash

Egy Amerikában végzett kutatásban ötven feletti embereket kérdeztek arról, mi az, amit másképp csinálnának fiatalon, ha visszamehetnének az időben, illetve mik azok a dolgok, amiket megbántak. A válaszok meglepően egyenesek és egyszerűek voltak, úgyhogy ha nemrég töltötted be a harmincat, íme az az öt dolog, amit ha most elkezdesz, sokkal boldogabb időskorra számíthatsz.

1. Légy kíváncsi és mindennap lépj ki a komfortzónádból

Ne ülj otthon, hanem fogj valakit és vegyél részt egy igazi kalandban! Minél merészebb, annál jobb! Menj vadvízi evezésre, több napos túrára a sivatagban vagy a dzsungelben, ugorj ki egy repülőgépből, a lényeg, hogy csinálj valamit, ami megijeszt!

Ne tárgyakat gyűjts, hanem emlékeket, amiken még időskorodban is mosolyogni fogsz, ha eszedbe jutnak.

Utazz annyit, amennyit csak tudsz, mert az utazások alatt nemcsak élményeket és tapasztalatokat gyűjtesz, hanem rengeteget tanulsz és látsz a világból, melynek következtében nagyobb dolgokkal kezdesz el foglalkozni, mint önmagad. Vállalj kockázatot, amíg fiatal vagy.

2. Most kezdj el törődni az egészségeddel

Unalmasnak tűnhet, de így van, hiszen sok idős ember megbánta, hogy természetesnek vette egészségét fiatalkorában. Az ember hajlamos azt hinni, sosem lesz beteg, pedig 45 felett már eszünkbe jutnak azok a boldog évek, mikor bármiféle fájdalom és panasz nélkül keltünk fel reggelenként.

Az idősebbek tanácsa szerint harminc felett már mondjunk le a gyorsételekről, ha dohányzunk, mindenképpen szokjunk le, aludjunk nyolc órát és soha ne menjünk ki a napra fényvédő nélkül. Ha öregen nem szeretnénk túlsúlyosak lenni, akkor harminc felett bizony már sportolnunk is kell.

3. Ápold (vagy hozd rendbe) a kapcsolatot a szüleiddel és a testvéreiddel

A családunkat nem válogathatjuk meg, de legyetek bármilyen különbözőek, a szüleid és a testvéreid akkor is a legfontosabb emberek az életedben, amíg saját családot nem alapítasz. Mindenhol akadnak nézeteltérések és kisebb-nagyobb családi drámák, de az idősebbek azt tanácsolják, hogy ezeken túl kell lépni.

Az élet túl rövid ahhoz, hogy haragot tartsunk a hozzánk legközelebb álló személyekkel, hiszen bárhova sodor minket az élet, igazából ők azok, akikre mindig számíthatunk majd.

A gyerekkori barátainkra ugyanez vonatkozik, ahogy öregszünk, egyre fontosabbá válnak számunkra.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!