Eljött a harmadik X? 7 ok, amiért jó harmincas nőnek lenni

Göcző Nóra
Írta: ,
Eljött a harmadik X? 7 ok, amiért jó harmincas nőnek lenni

Kép forrása: sohu.com

Óriásit téved, aki azt hiszi, hogy a mai nők huszonéves korukban vannak a csúcson. Valójában a harmincas éveikben lesznek magabiztosabbak, nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak, vonzóbbak és erősebbek. Tudatosabban választanak kapcsolatokat, munkahelyet és megválogatják, kivel osztják meg legértékesebb kincsüket: önmagukat.

Biztonságot nyújtanak a szokásaid Kép forrása: bytezza.com

Harminc éves kor fölött akarva-akaratlanul is olyan szokásokat alakítunk ki, melyekhez ragaszkodunk. Ennek oka, hogy a berögzült cselekvések biztonságot nyújtanak és segítenek töltekezni, ha arra van szükségünk.

Ilyen lehet egy reggeli rituálé a kávéval, teával, a napközbeni kikapcsoló cselekvések, az esti sportolás, felkészülés a következő napra.

Mind megerősítenek minket abban, hogy a kötelezően elvégzendő feladataink mellett azért mégis csak mi irányítjuk az életünket.

 

Csökken a megfelelési kényszer Kép forrása: ripandtan.jennikayne.com

Harminc fölött egy egészséges, kiegyensúlyozott életet élő felnőtt emberben a megfelelési kényszer megfelelési vággyá szelídül.

S, hogy kinek szeretnénk megfelelni?

A szüleinknek, a párunknak, a gyermekeinknek vagy a főnökünknek? Nos, nem. Már csak saját magunknak.

És tudjuk, ha ez sikerül, akkor az előbb felsoroltak sem fognak panaszkodni. Sokan a harmincas éveikben döbbennek rá, hogy nincs egyetlen, nagybetűs jó út, amin élni kell az életet.

Számtalan út van, és mi magunk alakítjuk olyanná, hogy az jó legyen számunkra.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Egészség és életmód

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz