Az elhagyástól való félelem túlságosan ragaszkodóvá tesz – vagy távolságtartóvá

Szirák Viki
Írta: ,
Az elhagyástól való félelem túlságosan ragaszkodóvá tesz – vagy távolságtartóvá

Kép forrása: unsplash.com

Ha te is félsz az elhagyástól, tudod, hogy ez mennyire tönkre tudja tenni az életed. Sokszor viselkedsz miatta irracionálisan, hiszen nem tudsz hideg fejjel gondolkodni. Amikor kapcsolatban élsz, szinte mindig készenlétben állsz, attól tartva, hogy a párod bármelyik pillanatban kiléphet. Vagy épp ezért döntesz úgy, hogy soha többé nem akarsz magad mellé társat.

Az elhagyástól való félelem miatt tűnhet úgy mások szemében, hogy nagyon ragaszkodó vagy. Túlságosan is. Képes vagy kész vagyonokat elkölteni egy ajándékra, csak hogy éreztesd a másikkal, mennyire fontos neked. Túl hamar mondasz igent a szexuális együttlétekre, abban reménykedve, hogy majd emiatt biztosan veled marad a férfi, akivel ismerkedsz.

Az egész életed a párod körül forog, mert attól félsz, hogy ha egy kis ideig nem ő az első az életedben, akkor rögtön eltűnik majd.

Könnyű azt mondani, hogy szimplán csak féltékeny típus vagy, de igazából ez is az elhagyástól való félelemből fakad. Ha a párod elutazik munkaügyben, vagy akár a haverokkal egy hétvégére, te már belegondoltál a lehető legrosszabb végkifejletbe. Hiába bízol benne, és tudod, hogy sosem csalna meg, azért eljátszadozol a gondolattal, hogy mi van, ha mégis...?

Fókuszban

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra

Tündököljön otthonod is a legjobb formájában!