Élet, miután teljesen elfogadtad önmagadat. 5 dolog, ami totálisan megváltozik az életedben

Írta: ,

Te elfogadtad már önmagadat? Nem, most nem arra gondolunk, hogy már bele mersz nézni a tükörbe öt másodpercnél hosszabb ideig, hanem arra, hogy ténylegesen tudod e szeretni azt a valakit, aki vagy, kívül-belül. Bár ez magától értetődő dolog lenne, hiszen ki szeressen téged jobban önmagadnál? De semmi baj, ha még nem érzel így, mert ez bármikor változhat. Mi pedig természetesen segítünk elindítani a folyamatot.

A reggeleid Kép forrása: theeverygirl.com

1/5 A reggeleid

Furán hangzik? Pedig így van! Mikor szereted önmagad, akkor teljesen másképp telik egy napod.

Reggel, mikor megszólal az ébresztőd, nem azt érzed, hogy utálod a világot és vele együtt az összes embert, hanem azt, hogy tettre kész vagy, tartogasson bármit a mai nap. Ez legfőképp azért van, mert már nincs hatással az önértékelésedre a környezeted.

Szereted és tiszteled magad annyira, hogy tudd, bármi történjék, te ott vagy magadnak bázisként.

Hidd el, érdemes kipróbálni, hogy mennyivel másabb így indítani egy napot.

2/5 A kisugárzásod

Igen, igen, a jó öreg kisugárzás témakör. Gondolnád, hogy mennyire látszik az embereken az önmagukkal való kapcsolatuk?

Bizony minden a homlokunkra van írva és tényleg érzékelhető, hogy ki mennyire szereti önmagát.

Például egy ember, aki szereti magát, biztosan nem lehajtott fejjel sétál az utcán, nem fél felvenni másokkal a szemkontaktust, és nem félve köszön másoknak.

Ha szeretnéd, hogy jó legyen a kisugárzásod, akkor elsősorban szerelembe kell esned önmagaddal.

A párkapcsolatod Kép forrása: charissaphoto.com

3/5 A párkapcsolatod

Ha tiszteled magad, ha tudod, hogy mi a jó neked, akkor lehetetlen, hogy újból egy olyan alakot fogj ki magadnak, aki nem becsül és nem értékeli azt, aki vagy.

Igen, lehet, hogy nem egyből talál meg az a valaki, de ebből legalább biztosan tudhatod, hogy még dolgod van önmagaddal.

Képzeld el úgy, hogy mikor nem szereted önmagad, mikor haragszol a külvilágra, akkor vannak emberek, akik számára láthatatlanná válsz, míg ellenkező esetben még annak is feltűnést okozol, aki egyébként lehet fel sem készült az érkezésedre.

4/5 Barátságok köttetnek és szét is mehetnek

Amikor valaki nem szereti önmagát, akkor általában máshonnan „koldulja” a szeretetet. Ezek lehetnek hamis barátságok is akár, tehát nem meglepő, hogy ezek távoznak először az életedből, mikor rendbe jössz önmagaddal.

Figyelj arra, hogy ne bánd meg ezeket az elszakadásokat, vedd észre, ami már csak megszokás, mert jó páran már ott várakoznak az ajtód előtt, hogy beengedd őket az életedbe.

Ezekkel az emberekkel már egészen más minőségben kapcsolódhatsz, ugyanis ők nem használni akarnak téged.

Azokat pedig ideje elengednek, akiket ezidáig csak megtűrtél.

5/5 Megtanulsz elengedni

Csodás, hogy mennyi minden együtt jár az önelfogadással. Az egyik ilyen, hogy megtanulsz elengedni olyan dolgokat, amik miatt korábban folyamatosan stresszeltél. Már nem borítanak ki a kollégák, nem zavar, ha éppen szingli vagy és az sem érdekel, hogy hány ismerősöd van a közösségi oldalakon.

Egyszerűen megtanulod élvezni az életet és vele együtt minden egyes hozadékát. Már nem a külsőségek lesznek a legfontosabbak számodra, elengeded a folyamatos idegeskedést a tested tökéletestése felett, hiszen tudod, hogy aki szeret, az így szeret, ahogy vagy.

Hidd el, ha az elején nem is megy könnyen az elfogadás, idővel rájössz, hogy életed minden ajtajához ez a kulcs.