Élet a social media után: ez történik, ha letörlöd magad Facebookról

Pölz Kitti
Írta: ,

Az egész életünket körbehálózta már a social media: Facebookon éljük a mindennapjainkat a munkánktól kezdve a vásárlásainkon át egészen a baráti beszélgetéseinkig, Instán gyűjtjük a kis „személyes blogunkhoz” a követőket, Youtube-on tévézünk, és akkor még szó sem esett a Twitterről, a tumblr-ről és még sorolhatnám...

Hiába a sok elrettentő infó arról, hogy függőséget okoz egész nap azt csekkolni, hányan lájkolták a posztunkat vagy mikor ír vissza a kiszemelt pasi, azért abban megegyezhetünk, hogy a social mediának rengeteg előnye is van. Annyira szerves része a mindennapjainknak, hogy ilyen leegyszerűsített módon, közvetlenül tudunk kommunikálni, hogy szinte már elképzelhetetlennek tűnik különböző telefonos és számítógépes profilok nélkül az élet – téged hogy érintene, ha letörölnéd magad Facebookról? Ha fontolgatod, hogy végleg búcsút ints a posztoknak és lájkoknak, jobb, ha tudod, mire számíts – nézzük át a pro és kontra érveket!

Ha végleg búcsút mondasz az egész social-őrületnek, a kezdeti kényszeres nyomkodások után szinte biztos, hogy jobban fogsz aludni: egy csomóan írták már meg blogokban és különböző cikkekben, hogy végleg leszámoltak a technológia ezen részével, és az egyik elsőszámú előny, amit az alanyok tapasztalnak, az a könnyebb alvás.

Ez nem is csoda: ha nem mész fel a Facebookra, vagy nem nézegeted az Instát unalmadban, jelentősen kevesebbszer találkozol képernyővel és mesterséges fénnyel, ami egy csomót segíthet, ha nehezen alszol vagy könnyen megfájdul a fejed. Persze ehhez nem kell letörölnöd magad mindenhonnan, az is elég, ha csak kevesebbet nyomkodod a telefonod...

Elsőre nehéz, de próbáld ki!

Egy biztos: ha meló közben nem kapsz legalább hatféle különböző értesítést, gyorsabban és hatékonyabban fogsz haladni.

Ha nem is törlöd le magad mindenhonnan, azért érdemes lehalkítanod a telódat, miközben dolgozol; a multitasking ugyanis kimerítő és sokkal kevésbé leszel produktív közben, mint ha csak egy dologra koncentrálnál.