Élet a social media után: ez történne, ha letörölnéd magad Facebookról

Pölz Kitti
Írta: ,

Az egész életünket körbehálózta már a social media: Facebookon éljük a mindennapjainkat a munkánktól kezdve a vásárlásainkon át egészen a baráti beszélgetéseinkig, Instán gyűjtjük a kis „személyes blogunkhoz” a követőket, Youtube-on tévézünk, és akkor még szó sem esett a Twitterről, a tumblr-ről és még sorolhatnám...

Hiába a sok elrettentő infó arról, hogy függőséget okoz egész nap azt csekkolni, hányan lájkolták a posztunkat vagy mikor ír vissza a kiszemelt pasi, azért abban megegyezhetünk, hogy a social mediának rengeteg előnye is van. Annyira szerves része a mindennapjainknak, hogy ilyen leegyszerűsített módon, közvetlenül tudunk kommunikálni, hogy szinte már elképzelhetetlennek tűnik különböző telefonos és számítógépes profilok nélkül az élet – téged hogy érintene, ha letörölnéd magad Facebookról? Ha fontolgatod, hogy végleg búcsút ints a posztoknak és lájkoknak, jobb, ha tudod, mire számíts – nézzük át a pro és kontra érveket!

Ha végleg búcsút mondasz az egész social-őrületnek, a kezdeti kényszeres nyomkodások után szinte biztos, hogy jobban fogsz aludni: egy csomóan írták már meg blogokban és különböző cikkekben, hogy végleg leszámoltak a technológia ezen részével, és az egyik elsőszámú előny, amit az alanyok tapasztalnak, az a könnyebb alvás.

Ez nem is csoda: ha nem mész fel a Facebookra, vagy nem nézegeted az Instát unalmadban, jelentősen kevesebbszer találkozol képernyővel és mesterséges fénnyel, ami egy csomót segíthet, ha nehezen alszol vagy könnyen megfájdul a fejed. Persze ehhez nem kell letörölnöd magad mindenhonnan, az is elég, ha csak kevesebbet nyomkodod a telefonod...

Elsőre nehéz, de próbáld ki!

Megtudod, kik az igazi barátaid Kép forrása: ikostudio/Depositphotos

Ezt gondolom nem kell nagyon részleteznem: hányan köszöntenek fel a szülinapodon, ha nincs megadva a faladon, hogy mikor van?

Vajon hányan hívnak fel, ha egyáltalán nem vagy jelen a netes barátok között?

Ha kilépsz, megtudod, kik azok, akikre tényleg számíthatsz és kik az úgynevezett „social friend”-jeid...

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!