Elég bátor vagy szeretni? Ezért éri meg kitárni a szíved

Írta: ,

A szeretet bizalom és odaadás, amit mindenkinek kötelező átélni az életében. Kinyilvánításának sok módja van, de abban szerintük mindenki egyetért, hogy szeretni és szeretve lenni a legjobb dolog a világon.

Ha sérültél már… Kép forrása: brittanickel.tumblr.com

1/6 Ha sérültél már…

Akkor tudod, hogy nem egyszerű megbocsátani és új esélyt annak, aki már megbántott. Mégis azt mondjuk, hogy megéri.

Hogy miért is? Mert emberek vagyunk, akik hibáznak és olykor-olykor mind beleesünk abba a hibába, hogy megbántunk másokat.

De, ha valaki szeret valakit, akkor még ezek ellenére is képes a szeretetre. Csalódottan bár, de az érzést nem tudja elnyomni magában.

Mégis sokaknál egy esetleges sérülésnél egy fal keletkezik, amit aztán lehetetlenség lerombolni.

Megéri új esélyt adni? Kép forrása: weddingpartyapp.com

2/6 Megéri új esélyt adni?

Mindenképpen! Persze, ha már valaki a századik esélyét lőtte el, akkor nem biztos, hogy érdemes tovább próbálkozni, de tényleg egy-két hibáért meg kellene szüntetni egy ilyen fantasztikus érzést?

Ha valaki megbántott, de látod rajta, hogy nem szándékosan tette, vagy csak éppen dühös volt rád, akkor ne az alapján ítéld meg a kapcsolatotokat, hanem vedd számításba a jó perceket is, mert biztos, hogy bőven akad olyan is.

Mindenkit szeretnem kell? Kép forrása: photogrist.com

3/6 Mindenkit szeretnem kell?

Nem és ne is hibáztasd magad emiatt.

Nem kell, hogy mindenki szimpatikus legyen és, hogy mindenkit a szívedbe zárj, de alapvetően kell, hogy legyen benned egy emberbarát szemléletmód ahhoz, hogy nyitott legyél új kapcsolatok iránt.

Az már egy jó felfogás, ha nálad mindenki tiszta lappal indul és nincs benned semmilyen előítélet, mert így sok jó kapcsolatot tudhatsz majd magadénak.

4/6 A félelem visszatart

Ha a félelem jelen van az életedben, akkor az kihat majd a társas kapcsolataidra is. Meggátol, hogy valakit igazán szeress és odaadd magad neki.

De miért is kellene félned? Azért, mert megbántottak, összetörték a szívedet?

Igen, ez az élet velejárója, de, ha makacsul eldöntöd, hogy többé nem szeretsz senkit, azzal csak magadnak ártasz, mert szeretet nélkül élni olyan, mintha csak vegetálnál. És ezt most ne csak a szerelmi életedre vetítsd ki, hanem a családi, baráti kapcsolataidra is.

Jó, ha van egy-két barátod, akire bármikor számíthatsz és tudod róluk, hogy mindig az életed részesei lesznek, de legyél nyitott új emberekre is, mert soha nem tudhatod, hogy mikor érkezik az életedbe egy különleges személy.

A viszonzatlan szeretet Kép forrása: weheartit.com

5/6 A viszonzatlan szeretet

Van, mikor nagyon szeretünk valakit, de valahogy mégsem érezzük azt, hogy ez kölcsönös lenne. Talán már te is érezted, hogy túl sokat adsz, viszont nem kapsz semmit.

Ez fakadhat abból is, hogy minden ember más-más módon mutatja ki szeretetét, de abból is, hogy érzéseid viszonzatlanok.

Ez a szeretet legfájdalmasabb formája és nincs is mit tenni, el kell engedni ezt a személyt az életedből, de úgy, hogy közben tudod, valaki, számodra sokkal különlegesebb érkezik majd az életedbe.

 

6/6 Mikor tudsz igazán szeretni?

Csakis akkor, mikor megtanultad önmagadat szeretni. Elsősorban ennek kell működnie ahhoz, hogy tényleg másokat is teljes szívből tudj szeretni.

Addig csak valami felszínét kapargatod. Ha most nem is érzed ezt magad iránt, akkor tedd fel magadnak a következő kérdést: „Mi kell ahhoz, hogy szeressem önmagam?”

Írd le a válaszokat, majd ezzel a lendülettel tépd is össze a papírt, mert, hogy ehhez magadon kívül semmire nincs szükség.

Ha számodra a tökéletes külső, sok pénz és pasik jelentik önmagad szeretetét, akkor még nem igazán leltél rá arra, aki valójában vagy, de itt a remek alkalom, hogy ehhez hozzá láss.