Tanulj meg elbukni akár egy profi

Kovács Andrea
Írta: ,
Tanulj meg elbukni akár egy profi

Érdemes egyszer úgy végig nézned a Rocky c. filmet, hogy közben nagyon figyelsz a szövegére, mert olyan tartalmakat rejtettek el benne, melyekben nagy igazságokra lelhetsz és olykor elég egy bíztató mondat ahhoz, hogy újra talpra állj. A legnagyobb igazság, ami a filmben elhangzott, talán az, hogy „Senki sem tud olyan nagyot ütni, mint az élet.” Ez így van, viszont jó, ha tudod, hogy nem az számít, hogy hányszor kerültél padlóra, hanem az, hogy hányszor álltál onnan fel.

Mindig találhatsz egy bűnbakot a problémáidért, de ez nem egy felelősségteljes döntés. Elsőként azt kellene megtanulnod, hogy mindig felvállald a döntéseidért a felelősséget.

Lehet, hogy olykor rossz útra lépsz, de ki nem?

A kérdés ilyenkor az, hogy mi erre a reakciód. Egyből keresed azt a személyt, akit hibáztathatsz, vagy pedig elismered, hogy egy hibás döntést hoztál, de tanultál belőle, így legközelebb már másképp döntesz majd.

Nincs rossz döntés, csak tapasztalat.

Van úgy, hogy megálmodsz valamit, rengeteget teszel azért, hogy megvalósítsd, hosszú hónapok, évek kemény munkáját fekteted bele és mégsem sikerül. Mit teszel ekkor?

Hagyod kárba veszni az addigi befektetett munkádat, vagy leporolod magad és még keményebben küzdesz?

Ahhoz, hogy elérd azt, amire vágysz, az utóbbi csoportba kell tartoznod. Nehéz úgy harcolni valamiért, hogy közben nem látod az eredményt, de ez az ára annak, hogy az álmaid valóra váljanak. Fogd fel úgy, hogy ez egy próba. Az élet azt kérdezi tőled, „Mennyire fontosak neked az álmaid?” Ha nagyon, akkor bizonyítanod kell.

Hidd el, sokkal jobban megbecsülöd majd a munkád gyümölcsét, ha kemény munka árán lehet csak a tiéd. Ezáltal pedig a kitartásod is erősödik.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv