Engedd el! – Néhány dolog, amit sürgősen el kell engedned, még akkor is, ha csak apróságnak tűnik

Marcali Nóra
Írta: ,
Engedd el! – Néhány dolog, amit sürgősen el kell engedned, még akkor is, ha csak apróságnak tűnik

Kép forrása: unsplash

Te is az a típus vagy, aki képes egy jelentéktelen apróságon is napokig rágódni? Álmatlanul forgolódsz egy meggondolatlanul kimondott dolog vagy rosszul elsült poén miatt? Itt az ideje felismerned, hogy ezzel a sok rágódással csak magadnak ártasz, íme, néhány dolog, amit sürgősen el kell engedned.

A neheztelést

Ha valakivel konfliktusod van, az mindig nagyon nehéz helyzet, előfordulhat, hogy annyira magadra veszed az esetet, hogy hosszú napokig vagy akár hetekig is rágódsz rajta. Ezt néha szinte észre sem veszed, egyszerűen csak motoszkál benned valami, azon kapod magad, hogy feszült vagy és szorongsz.

Gondold át alaposan, hogy mi miatt, és ha kibukik, hogy például a legutóbbi munkahelyi összezörrenés okozza, akkor itt az ideje tisztáznod magadban a helyzetet. Biztos, hogy ér annyit ez az egész, hogy magadat mérgezd vele, miközben az illető, akivel vitáztál, talán már el is felejtette az egészet? Vegyél egy nagy levegőt és engedd el a neheztelést.

A büszkeségedet

A büszkeség persze nagyon fontos a legtöbb élethelyzetben, sokat segíthet, előre lendíthet nehéz helyzetekben, de néha nem több mint egy egyszerű akadály, ami a boldogságod útjába áll. Tönkreteheti a kapcsolataidat, sőt, akár egy új szerelemnek is gátat szabhat. Mindannyian ismerjük – sőt betéve tudjuk – Elizabeth Bennet és Mr. Darcy történetét a Büszkeség és balítéletben, akik csaknem elkergették maguktól az igaz szerelmet némi buta büszkeség miatt.

Ha olyan helyzetbe kerülsz, hogy csak a büszkeséged gátolja meg azt, hogy jól érzed magad, akkor gondold végig magadban, hogy talán átlendültél a ló túlsó felére és itt az ideje elengedned.

A kontrollt

Emlékszel még a kamasz évekre, amikor nem aggódtál túl mindent? Amikor nem próbáltad mániákusan a kezedben tartani az irányítást egyszerre minden fölött? Itt az ideje, hogy újra kipróbáld és meg fogod érteni, hogy talán nem olyan jó mindig kezedben fogni a gyeplőt! Néha add át másnak az irányítást vagy egyszerűen csak hagyd magad és engedd, hogy megtörténjenek veled a dolgok.

Kicsúszott a kezedből a nyaralás megszervezése? Ne aggódd túl, ha megvan a jegy és a szállás, nagy baj nem lehet, egyszerűen csak élvezd!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!